ORDU - Ordu Üniversitesi (ODÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr.İsmail Doğan, daha önce adaylıklarını açıklayan şimdike Rektör Prof.Dr.Tarık Yarılgaç ve diğer aday Prof.Turan Karadeniz'e karşı, "Ben de adayım" açıklamasını yaptı.

Ordu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyerek adaylığını açıklayan ODÜ Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof.Dr.İsmail Doğan, kanunların verdiği hakkı kullandığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Malumunuz üniversitelerde 4 yılda bir seçim yapılıyor 2547 Sayılı Kanun'a göre. ODÜ'nün 3.Dönem Rektörlük Seçimleri de, Nisan ayının ilk haftalarda olacak. Ben de bu kanunların verdiği yetkiyle veya o hakla rektörlüğe adayım."

"MEVCUT YÖNETİM, BUTİK ÜNİVERSİTE İSTİYOR" 

Gündemine özellikle ODÜ Kampüsü'nü alan Prof.Doğan, kampüs alanının yeterli olmadığını belirteren Prof.Dr.İsmail Doğan, "Eğer butik otel gibi butik bir üniversite düşünüyorsanız ki, mevcut yönetim butik ünivertise düşünüyor, yeter ama biz ciddi bir üniversite düyünüyoruz. Yine şehrin yöneticileriyle bir araya gelerek planlarıyla, proöjeleriyle nereye gelinmek isteniyorsa, yeni bir yerleşim merkezi, yeni kampüs alanı düşünüyoru bizim yönetimimizde. Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, yüksekokullar, lojmanlarıyla, alışveriş merkezleriyle şehrin de gelişmesine yönelik yeni bir kampüs alanı düşünüyoruz. Büyükşehir'e uygun, büyük bir üniversite düşünüyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim