Okullarda ilk yarıyla karne heyecanı başladı Okullarda ilk yarıyla karne heyecanı başladı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özel, 2023 yılı özel eğitim-öğretim kurumlarının fiyat artışını açıkladı. Bakan Özer, zamlı fiyatı açıklarken velileri de düşündüklerini sözlerine ekledi. 

İşte satır satır o açıklama:

"Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı ÜFE ve TÜFE oranlarını, Ocak ayında açıklanan oranları dikkate alarak bir sonraki eğitim-öğretim yılındaki özel öğretim kurumlarının ücretini belirliyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu sene bir değişikliğe gidiyoruz. Üretici Fiyat Endeksi'nden ziyade Tüketici Fiyat Endeksi'ni baz alacak şekilde 2023 yılı fiyatını belirleme kararı aldık. Hem 2023 yılındaki enflasyon beklentisinin düşük olması, hem de velilerimizin bu süreçte desteklenmesi bağlamında Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 fiyatlarının yüzde 65 olarak belirlenmesi kararını aldık. 

Özel öğretim kurumları yöneticileriyle de, temsilcileriyle de bu oranı konuştuk, tartıştık. Öncelikle şunu belirtmem lazım. Buradaki arkadaşların tamamı bu fiyatın yetersiz olduğuyla ilgili kanaatlerini bize ifade ettiler. Ben özgür bir şekilde bu görüşlerini bizlerle paylaştıkları için kendilerine müteşekkirim, ama biz hem Hükümet olarak, hem Milli Eğitim Bakanlığı olarak 2023 yılındaki enflasyon beklentilerini ve Tüketici Fiyat Endeksi'ni dikkate alarak yeni fiyatı belirleme kararı aldık. Hem de velilerimizi destekleme anlamında da böyle bir kararı aldık. Ve bu kararı yarından itibaren inşallah uygulamaya sokmuş olacağız."   

Editör: TE Bilisim