ORDU - Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik Kur'an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verildiği 2 aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur'an kurslarının 2'nci dönemi başladı.

Her yaş grubundan öğrencinin eğitim-öğretim görebildiği yaz Kur'an kurslarında yaz döneminde, 4-6 yaş sınıfları da açıldı. Bu sınıflarda söz konusu uygulama esaslarındaki şartları taşıyan öğreticiler görev yapıyor.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz veriliyor. "Dinimizi Öğreniyoruz I-II-III" kitapları yanında Diyanet'in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılıyor. 12 Haziran Pazartesi günü başlayan yaz kurslarının birinci dönemi 23 Haziran Cuma günü sona erdi. Birinci dönemde yaz Kur'an Kurslarına Ordu il genelinde 36 bin dokuz yüz elli dokuz öğrenci devam etti.

"İKİNCİ DÖNEM KAYITLARI BAŞLADI"

Birinci dönemin tamamlanmasının ardından ikinci dönem yaz Kur'an kursları da başladı. Yaz Kur'an kurslarının ikinci döneminin başlaması nedeniyle kurslar hakkında bilgi veren Ordu İl Müftüsü Mürsel Öztürk, birinci dönem kursların gayet verimli ve başarılı geçtiğini ifade ederek, "Birinci dönem il genelinde 36 binden fazla yavrumuz kurslarımıza devam etmiştir. Kurslarımızda Kur'an-ı Kerim, Siyer, inanç, ibadet ve ahlak derslerinin yanı sıra bu yıl vatan sevgisi, birlik ve beraberlik konuları da işlenmektedir" dedi.

"15 TEMMUZ'U UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"

Dini değerleri istismar ederek halkımıza 15 Temmuz ihanetini yaşatan bir şebeke ile Milletin karşı karşıya kaldığının da altını çizen Müftü Öztürk "15 Temmuz'u asla unutmayacağız, unutturmayacağız. Genç yavrularımıza dinimizin kutsal değerlerini istismar eden bu yapılar hakkında gerekli bilgilendirmeleri kurslarımızda yapacağız. Ayrıca bu yılki yaz kurslarında 15 Temmuz günü, öğrenci ve velilerin katılımıyla 'Şehitleri Anma Programı' düzenleyecek ve aziz şehitlerimizi dualarla yâdedeceğiz. Kurslarımızda ve camilerimizde şehitlerimiz için düzenlenecek etkinliklere çocuklarımızın yanında velilerimizi de bekliyoruz" diye konuştu.

Kurslar, günde üç saat ve çocukların yaşlarına uygun çeşitl
Editör: TE Bilisim