ORDU - Ordu Üniversitesi Kampüsü'nde yapımı devam eden Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi binası hakkındaki son durumu değerlendiren ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, sağlam bir zemin üzerine son teknoloji ile inşa edilen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin Karadeniz Bölgesi'nde öncü olacağını söyledi.

Rektör Prof.Dr.Yarılgaç, evrensel sanat ruhunun Ordu Üniversitesi'nde öğrencileriyle buluşacağını belirterek, "Bugüne kadar konserden tiyatroya birçok etkinliğe ev sahipliği yapmış olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin, birbirinden yetenekli ve alanında uzman kimlikleriyle öne çıkan akademisyenlerimize ve öğrencilerine daha modern ve ihtiyaçları maksimum düzeyde karşılayacak doğrultuda imkanlar sunmak adına 2014 Şubat ayında başlattığımız Müzik ve Sahne Sanatları Fakülte inşaatının artık son aşamasına gelinmiş durumdadır. Eğitim ve araştırmalarda üretkenliği artıracak oranda planlanan binamızda her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olup ulusal ve evrensel değerlere sahip sanatçıların huzurlu ve dinamik bir ortamda yetişmesi adına titiz bir çalışma gerçekleştirdik. Binanın Eylül 2015'te son halini alması sonrasında içinde üretilen eğitim, bilim ve sanatla biliyoruz ki, sadece üniversitemizin değil tüm ilimiz ve bölgemizin sanat ayağını oluşturacağız." dedi.

Şu anda dış cephe çalışmalarının yapıldığı ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi binasının 11 bin 800 metrekare kapalı alanı, 15 bin 312 metrekare tören alanı ve 5 bin 192 metrekare de yeşil alan olmak üzere toplam 32 bin 304 metrekarelik alan üzerine, 3 blok halinde yapıldı. Ayrıca öğrencilerin mesleki gelişimleri için her türlü açık hava gösterisi ile sosyal aktiviteleri için serbest kullanımına ayrılacak olan bin 10 metrekarelik amfi tiyatrosu da buluyor.  2015-2016 Eğitim öğrenim yılına hazır olması planlanan ve toplamda 13 milyon 643 bin TL'ye mal olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nin ilk bloğunda dekanlık ve idari birimler, ikin bloğunda derslikler, öğretim üyesi odaları, tam yalıtımlı bireysel çalışma odaları, ses kayıt stüdyosu, oyunculuk stüdyoları, koro odası, orkestra odası ile seramik ve çalgı yapım onarım atölyeleri yer alıyor. Üçüncü blokta ise konser salonu, dinlenme alanları ve yemekhanenin yanı sıra, 50 araçlık bir de otopark bulunacak.
Editör: TE Bilisim