Türkiye'nin Koronavirüs ile mücadelesinde 'kırmızı' ve 'çok yüksek riskli' iller arasında yer alan Ordu'da eğitim ve öğretime devam eden okullara Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilen sprey özellikli tükenmek kalem hediye etti.  

Sık sık yeni nesile olan hayranlığını her fırsatta dile getiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, pandemi sürecinde sınava hazırlanan öğrencilerin moral ve motivasyonu için Ordu genelimde tüm 8 ve 12'inci sınıf öğrencilerine sprey özellikli tükenmek kalem hediye etti. Öğrenciler için hazırlanan hediyeler, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekiplerince uzak yakın dememden il genelindeki 114'ü lise, 200'ü ortaokul olmak üzere toplam 314 okuldaki 19 bin 050 öğrenciye ulaştırdı. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nce dezenfektan kalem tasarlandığı söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, "Dezenfektan kalemlerimiz ilimiz genelinde bulunan 19 bin öğrenci ile buluşturuldu. Şimdiden bütün çocuklarımıza sınavlarında başarılar diliyor, kalemlerin uğurlu getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sefa Okutucu, "Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler Beyefendi'nin talimatıtlarıyla Daire Başkanlığımız tarafından tasarlanan, hem kalem, hem de üzerindeki sprey mekanizmasıyla içinde 5 cc el dezenfektanı bulunan kalemlerimizi 19 binin üzerinde öğrencilerimize ulaştırdık. Buradaki amacımız eğitim öğrenimini sürdüren öğrencilerimize hem moral ve motivasyon kazandırmak, hem de bu zorlu pandemi sürecinde en çok gerekli olan el dezenfektanlarını her an yanlarında bulunabilirliliği sağlamak amacıyla bu tasarım kalemlerimizi dağıttık. Bu ve benzer konularda Sayın Bakanımız her türlü yenilikçi fikir ve önerileri açıktır. Bizler de bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürmeye gayret gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Bir çeşit inovasyon ürünü olan sprey özellikli kalemler, hem kalem olarak kullanılıyor, hem de sprey mekanizmasıyla el dezenfektanı olarak kullanılabiliyor.

Editör: TE Bilisim