Yeni Eğitim-Öğretim Yılı'nın ilk günü Ordu'da törenlerle başladı. Altınordu İlkokulu'nda düzenlenen törene Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, ALtınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, daire müdürleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

"OKUL ÖNCESİ VE İLK EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ"

Törende konuşan Vali Seddar Yavuz, özellikle temel eğitimin önemine vurgu yaptı, nezaketli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Vali Yavuz, "Okul öncesi eğitiminin ve ilkokulun fevkalade önemli olduğunu düşünüyorum. 25 yaşında insanlara teşekkür etmeyi, 30 yaşında insanlara özür dilemeyi öğretemezsiniz. Bir başkasının hakkına, hukukuna riayet etmeyi bu yaşlarda ancak öğretebilirsiniz. Dolayısıyla eğitimin en önemli amacı sadece öğretmek değil, insan davranışlarında pozitif değişiklikler meydana getirmektir." ifadelerini kullandı.

"ÖĞRETMENİN ELİNDEKİ MALZEME İNSANDIR"

AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız da konuşmasında, özellikle öğretmenlere hitap etti, "Öğretmenlerimiz kutsal bir mesleğin sahibidirler. Ellerindeki malzeme insandır ve daha önemlisi çocuktur. O çocuklar bizim geleceğimizdir. Bu memleketin sahipleri olacaktır onlar. Bu memleketin valisi, milletvekili, bakanı, devlet başkanı onlardan olacaktır. İnşallah bizim çocuklarımız geleceğe sahip çıkan geleceğe önem veren geleceğini düşünen nesiller oluşur. Bu nesilleri sizler yetiştireceksiniz. Onun için önemlisiniz, değerlisiniz." diye konuştu.  

Okul bahçesinde gerçekleştirilen programın ardından, öğrenciler sınıflarına girdi. Vali Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Dr.Şenel Yediyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş sınıfları ziyaret ederek, öğrencilere sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı dileğinde bulundu. 

TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Yeni dönemde ilk yarı yıl tatili 18 Ocak 2019'da, yaz tatili ise 14 Haziran 2019'da başlayacak. 

Editör: TE Bilisim