AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TRT Haber'de Fatih Çimen'in sorularını yanıtladı, Sözleşmeli Personele Kadro Düzenlemesini içeren kanun teklifinin 12 Ocak günü TBMM Başkanlığı'na sunulacağını söyledi. 

Akbaşoğlu yaptığı açıklamada, "Yarın için son dakika belki müjdesi verebiliriz. Sözleşmeli personel ile ilgili yaklaşık 500 bin insanımızı, çalışanımızı, kamu kurum ve kuruluşlarında, belediyelerde çalışan yaklaşık 500 bin vatandaşımızı ilgilendiriyor. Bu konuyla ilgili inşallah yarın, muhtemelen öğleden sonra bu yasa teklifini biz TBMM Başkanlığı'na sunacağız. Muhtemelen önümüzdeki hafta da bunun yasalaştırılması ile ilgili süreci başlatmış olacağız. Ben şimdiden inşallah bu neticelerin bütün sözleşmeli personel statüsünde çalışan arkadaşlarımızın artık sürekli kadroya geçirilmesine matuf bu kanunun, düzenlemenin hayırlı olmasını şimdiden temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

PEKİ ŞARTLAR NE? KİMLER FAYDALANABİLECEK?

Düzenleme önümüzdeki hafta başlayacak olan TBMM görüşmelerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak. Cumhurbaşkanı onayının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğü girecek.

Düzenlemeyle 4B maddeki kapsamında kamu kurum ve kuruluşlardaki sözleşmeli personel ile belediyelerde çalışan yaklaşık 197 bin kişi ile öğretmen, sağlık ve din görevlilerinden oluşan yaklaşık 230 bin kişi faydalanacak. Düzenlemeden faydalanabilmek için 3 yıl çalışma şartı aranacak ve 1 yıl da aday memurluk süreci olacak. Ancak 3+1 yılını çalışarak tamamlayanlar direk kadrolu sayılacak. 

ÇALIŞANLARA TAYİN HAKKI DOĞACAK

Düzenlemeyle birlikte 657 sayılı Yasa'nın 4'ncü maddesinin 'b' bendine bağlı olarak çalışanlar artık kadrolu kamu personeli olacak. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girebilecekler. 4 yıl ve üzerinde çalışmış olan sözleşmeli personeller kadroya geçtikten sonra aynı zamanda çakılı olmadıklarından tayin talebinde de bulunabilecekler. Tayin hakkında eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak. Kullanmadıkları izinleri de sonraki yıla aktarılabilecek.  

KADROYA GEÇİŞ İSTEĞE BAĞLI

Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosuna 27 mühendis alacak Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosuna 27 mühendis alacak

Kadroya geçiş hakkı isteğe bağlı olacak. Bunun için de başvuru gerekecek. Sadece başvuruda bulunanlar kadroya alınacak. Başvurular ise ilgili kanunun Resmi Gazete'de yayımından itibaren başlayacak. 

EYT KANUN TEKLİFİ DE 2 HAFTA SONRA MECLİS'E SUNULACAK

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu Sözleşmeliye Kadro mesaisinin ardından sıranın EYT Düzenlemesine geleceğini belirterek, "Onun akabinde de hemen, ondan sonraki izleyen haftada da Allah nasip ederse EYT'lilerle ilgili yasal düzenlemeyi de milletvekili arkadaşlarımızla dört başı mamur bir şekilde ortaya koymak suretiyle inşallah yasalaştıracağız. Bu konudaki adımlarımızı bu vesile ile tamamlamış olacağız" ifadelerini kullandı.   

Editör: TE Bilisim