Asgari ücrette 2024 yılı zam pazarlığı başlıyor Asgari ücrette 2024 yılı zam pazarlığı başlıyor

Takvimler 28 Aralık 2022'yi gösterdiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşımız daha emekli olma hakkına kavuşuyor. Emeklilik hakkının kullanılması hususunda herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacaktır." dedi.

Bu açıklamanın ardından Ocak ayında TBMM gündemine getirilip yasalaştırılması ümit edilen EYT Düzenlemesi, Mart ayına kaldı. 

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını Başkent Kulisi programında yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili hukukçu Bülent Turan,haftanın ilk gününde TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı olduğunu hatırlattı, "Memur maaşlarının yüzde 30 artışı, asgari ücrete 400 TL'ye kadar destek olunması, en düşük emekli maaşının 5500 TL'ye çıkarılması gibi Cumhurbaşkanı'nın açıklamış olduğu bu vaatlerin yasal zemini hazırlanıyor. Salı günü görüşülmeye başlar, inşallah bu hafta biter diye düşünüyorum. Bu haftaki gündemimiz ağırlıklı olarak bu vaatler olacak" ifadelerini kullandı. 

EYT DÜZENLEMESİ MART AYINA SARKTI

Turan, bu görüşmelerin ardından Bursa ile ilgili bir kanun teklifleri olacağını belirterek, "Bir ajans kuruluyor Bursa'da, Uludağ'a ilişkin bir ajans. Bir alan başkanlığı. Çok kıymetli bir çalışma. Bursamız için bunu yapıyoruz. Muhtemelen bu dönemde yine çalışmalarına başladık biliyorsunuz, sözleşmeli personelin kadroya alınması meselesi var. Şu an çok teknik konular bunlar. Sayıları fazla, ilişkiler farklı, yıllar farklı. Zor işler, kolay işler değil. Hemen ardından sözleşmelilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili kanun teklifini 10-12 madde. O komisyon ve Genel Kurul aşaması olacak. Hemen ardından, daha şu anda Meclis'e tam hali gelmedi, ama EYT'ye ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. Bitirebilirsek ki biter diye ümit ediyorum. Ocak sonu en geç EYT bizde olur. Onun çalışmaları biter. Yani Şubat'ın ortalarına kadar yasalaştırmayı ümit ediyorum. En hızlı hali bu olabilir takvime göre, öyle görüyorum. En geç Mart'ta diye düşünüyorum" dedi. 

Editör: TE Bilisim