ANKARA - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr.Ekrem Keleş'in, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı olarak seçilmesinin ardından boşalan Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevine, Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof.Dr.Yavuz Ünal atandı. Bir süre önce Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevine başlayan Prof.Ünal'ın resmi ataması da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Mehmet Görmez, Prof.Dr.Yavuz Ünal'ın göreve başlamasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Başkan Yardımcısı Ünal ile daha da güç kazanacaklarını belirterek, "Cenab-ı Hak, hayırlı mübarek eylesin" dedi. Prof.Ünal ile Hadis Projesi'ni büyük bir özveriyle birlikte yürüttüklerini belirten Başkan Görmez, "Ülkemize, milletimize, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimize ve bütün insanlığa yönelik vazifelerimizde kendisiyle güç kazanarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Yavuz Ünal da açıklamasında, önemli ve güçlü bir kurumda önemli bir sorumluluk aldığını belirterek, "Yaşadığımız dünyada Diyanet'in üstlenmesi gerek rolün ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu görevi, misyonu layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

PROF.DR.YAVUZ ÜNAL KİMDİR?

1963 yılında Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi'nde doğdu. İlk ve ortaokulu Ilıca Mahallesi'nde, liseyi ise Fatsa İmam-Hatip Lisesi'nde okudu. 1983 yılında kaydolduğu, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. Aynı yıl Mardin İmam-Hatip Lisesi'nde meslek dersleri öğretmeni olarak göreve başladı ve 2 yıl bu görevi sürdürdü. 1990 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi'ne Hadis Araştırma Görevlisi olarak atandı.

1993 yılında "Cumhuriyet Türkiyesi Hadis Çalışmaları" adlı teziyle yüksek lisansını, aynı yıl katıldığı doktora programını Şubat 1997'de "Rivayetlerin Hz. Peygamber'e Aidiyetini Tespit ve Değerlendirmede Aklın Rolü" adlı teziyle bitirdi. 1998 yılında OMÜ İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim dalına yardımcı doçent olarak atandı. 2002 yılında doçent, 2008 yılında da profesör oldu. 2006 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından desteklenen 'Konulu Hadis Projesi'nin koordinatörlüğünü yapıyor. 2008 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyeliğine seçildi. IV. Din Şurası'nın Genel Sekreterliğini yaptı. OMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Ordu İlahiyat Fakültesi'nde dekanlık görevlerini sürdürmektedir.
Editör: TE Bilisim