Kritik tarih netleşti, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanma kararı aldı.

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise tüm vatandaşları ilgilendiren yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç 13 Haziran'da başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katılacak.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 8 BİN 506 TL

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 11 bin 759 lira 40 kuruş. Bunun 10 bin 8 lirasını brüt asgari ücret, 1551 lira 24 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 200 lira 16 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

TAHMİNLER VE KONUŞULAN RAKAMLAR NELER?

Asgari ücret kararına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı Asgari ücret kararına ilişkin tebliğ Resmi Gazete'de yayımlandı

Peki yeni asgari ücret ne kadar olur? İşte kulis bilgileri ve kamuyunda konuşulan rakamlara göre yüzde 15.26'lık 5 aylık enflasyon oranından yola çıkıldığında yeni asgari ücret 9.785 TL civarlarında belirlenecek. Ancak siyasi kulislerde de bu rakam 3 bin TL'lik artışla 11.506 TL olarak açıklanacak. Son rakamı Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirleyecek, karar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilecek.

Editör: TE Bilisim