Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmelerden yola çıktıklarını belirten Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören belediye çalışanlarını enflasyona ezdirmeme kararlılığıyla hareket ettiklerini belirterek, görevli memur ve sözleşmeli personelin sosyal denge tazminatlarını yüzde 85'den yüzde 110'a çıkardıklarını açıkladı.

Başkan Tören, "Bizim için alın teri ve emek kutsaldır. Mesai arkadaşı candır. Daima emekten, alın terinden ve çalışandan yana olan duruşumuzu sürdürüyoruz. Bu doğrultuda çalışma arkadaşlarımızın bütçelerine küçük de olsa bir katkı yapmış olduk. Yaptığımız bu artış ile birlikte mesai arkadaşlarımızın aylık ücretlerine 2 Bin TL'ye yakın artı katkı sağladık. Onlara verdiğimiz bu refah payı aynı zamanda kıymetli ailelerine ve yine şehrimizin ekonomisine yansıyacaktır. Çalışma arkadaşlarıma hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Başkan Tören, her koşul ve şartta çalışanlarının yanında olmaya, yük olan değil yük alan belediyecilik anlayışla veren el olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Asgari ücrette 2024 yılı zam pazarlığı başlıyor Asgari ücrette 2024 yılı zam pazarlığı başlıyor

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, daha önce de belediye çalışanlarının maaşlarını iyileştirme çalışması yapmış, Temmuz 2022 ayında yüzde 47'lik artışla en düşük çalışan maaşını 8000 TL'ye yükseltmişti. 

Editör: TE Bilisim