1993 yılında İstanbul Radyosu'na tayin isteyerek, 1997 yılına kadar radyoda görevini sürdürdü. Aynı yıl emekliliğini isteyerek çok istediği Müzik Okulu'nu açtı. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan Tuğrul Şan Müzik Okulu'nda; bağlama, gitar, ud, şan-solfej, keman, kanun, org ve piyano ile THM ve TSM koro çalışmaları da yapılmaktadır.
Radyo yaşamında bir çok türküyü ilk defa okuyarak dinleyicilerin sevmesini sağladı. Bunlardan bazıları; Varıp Neylemeli Sılayı Gayrı, Sunayı Ya Deli Gönül Sunayı, Ey Hamamcı, Bir Yiğit Gurbete Gitse, Eşref, Gabak, Mevlam Bir Çok Dert Vermiş, Ahu Gözlüm Tut Elimden, Ağasarın Balını ve Yaylanın Soğuk Suyu vs. sayılabilir.
Bir adet 45'liği, bir adet uzunçaları, iki adet kaseti ve dört adet sinema filmi bulunan Tuğrul Şan'ın TRT Repertuarı'na geçen derlemeleri de bulunmaktadır. Ayrıca yurt içinde olduğu gibi, yurt dışında da başta Amerika, Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa, Hollanda, İsveç, İsviçre ve Kıbrıs olmak üzere öz müziğimizin tanıtımına katkı sağlamaya çalışmıştır.
Yüksekokul mezunu olan Tuğrul Şan, evli ve iki erkek, bir kız çocuk babasıdır.