ORDU - Geçen yıl Haziran ayında, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın talebi üzerine Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ordu'ya gönderilen 'Mobil Mutfak Tırı' olası afetler karşısında kullanılmak üzere Türkiye'de sadece 3 ilde bulunuyor. Bu illerden biri de, Ordu.

"TÜRKİYE'DE SADECE ÜÇ TANE VAR"

Türkiye'de yaklaşık 1400'e yakın belediye olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, Türkiye Belediyeler Birliği'nin yönetiminde bulunmanın başta il olmak üzere bireysel anlamda da prestij olduğunu söyledi. Yılmaz, "Biz ilimizdeki eksiklikleri giderdik. Vasıflı ilçelerimizde başta çöph araçları olmak üzere tüm araçlarımızı yeniledik. Büyükşehir Belediyesi olarak da, Türkiye üç büyükşehirde Şanlıurfa'da, Erzurum'da ve Karadeniz'de de bizde afet tırımız var. Allah kullanmayı nasip etmesin ama aynı anda 5 bin kişiye sıcak yemek çıkarabilecek ve müdahalelerde teknik donanımı olan tırımız bizim muhafazamız altında" diye konuştu.

Olası afetlerde kullanılmak üzere 7/24 göreve hazır bekletilen mobil mutfak afet tırı, aynı anda 5 bin kişinin başta gıda olmak üzere günlük ihtiyaçları karşılayabilecek durumda.
Editör: TE Bilisim