Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı YADES Proje Desteği tarafından içlerinde Ordu'nun da yer aldığı 5 büyükşehir belediyesi tarafından yürütülen Yaşlıların Yaşam Alanlarında Desteklenmesi Projesi'yle ilgili olarak çalıştay düzenlendi.

Çalıştay programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, projenin ana amacı doğrultusunda yaşlıları mutlu etmeyi amaçladıklarını belirterek, "Yaşlılarımızı mutlu etmeyi amaçlıyorduk, bunu da elde ettik. Yaşlılarımızın hayır duasını alıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu önemli projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Projeye sahip çıkarak destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yaşlılara destek projesi ile ev temizliği yaşlılarımızın kişisel bakımları, evde tamirat gerektiren yerlerin onarımı gibi birçok alanda ihtiyaçları karşılanıyor. Anne ve babaların evlatlarının yanında hayat sürmesini istiyoruz, ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Bu noktada devreye giren bizler de, ihtiyaç sahibi yaşlılarımıza yönelik çalışmalarımızı sürdürmeli ve dualarını almalıyız. Onların mutluluğu ve memnuniyeti bizleri daha büyük projeler için çalışmaya teşvik ediyor" diye konuştu.  

VALİ YARDIMCISI ARIK: "SOSYAL DEVLETİN YAPMASI GEREKENLERİ YAPIYORUZ"

Aynı çalıştayda konuşan Ordu Vali Yardımcısı Ahmet Arık da, "Birçok nedenden dolayı yaşlılarımızın sahipsiz, kimsesiz, ilgi ve alakaya muhtaç olması bu projenin yapılma amacını ortaya çıkardı. Temel ihtiyaçları olan, kendi kendini idare etmekte zorlanan yaşlılarımız için devletimiz ve Büyükşehir Belediyemiz el uzatarak projemize destek oluyor. Dolayısıyla sosyal belediyeciliğin ve sosyal devletin yapması gerekenleri yerine getirmiş oluyoruz. Projemiz gelişerek devam edecek." dedi.  

Editör: TE Bilisim