Altınordu Belediyesi Durugöl Mahallesi'ne nostaljik bir hava katacak şekilde modernize edilen yeni bir park kazandırdı. Parkın en önemli özelliği ise edebiyat ve tebessüm kahvesi olarak planlanarak konuşan bankların yanı sıra nostaljik de bir görünümünün olması.

Altınordu Belediyesi şehrin nefes almasına olanak sağlayan park ve yeşil alanlar inşa etmeye büyük önem veriyor. Özellikle s on yerel seçimlerin ardından yaptığı çalışmalarla Altınordu'ya yeni park ve yeşil alanlar kazandıran Başkan Engin Tekintaş, "Durugöl Aile Sağlığı Merkezi önünde inşa edilen Sırrı Tercan Çocuk ve Edebiyat Parkı, 2 bin 500 metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam 5 bin metrekare alan üzerine yapılacak. Parkın içerisinde, ahşap oyun grubu, 5'li fitness spor aleti, kamera, aydınlatma ve sulama sistemi, 7 adet konuşan bank, 7 adet piknik masası yer alıyor. Traverten şadırvan fıskiyesi bulunan parkta, yürüme yolları pres tuğla ince bordürle sınırlandırılarak renkli podima ve kayrak taşı ile kaplandı. Parkta ayrıca çocuk oyun alanı zemininde çam yongası ve tomruk kütükler kullanıldı. En kısa sürede tamamlanması planlanan Durugöl Mahallesi Sırrı Tercan Çocuk ve Edebiyat Parkı Mahalle sakinlerinin ve çocukların bol keyifli zaman geçireceği bir alan olacak" dedi.

ALTINORDU'NUN REFERANSI OLACAK

Parkın Altınordu'nun referans parkı olacağını dile getiren Başkan Tekintaş, "Vatandaşlarımıza 2014 seçimlerinden önce söz verdiğimiz bir projeyi hayata geçirmenin sevincini yaşıyoruz. Edebiyat Parkı ve Tebessüm Kahvesi olarak planladığımız alan içerisinde hem Aile Sağlığı Merkezi hem tebessüm kahvesi hem de konuşan banklar bulunurken bunun yanı sıra nostaljik bir görünüme sahip olacak. Yaptığımız parkı Altınordu’muzun refans parkı olarak göstermeyi arzu ediyoruz. Yapılan bu parklarımızın vatandaşlarımız tarafından korunmasını istiyoruz. Güzel günler geçireceğimiz bu parkın Altınordu'muza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Editör: TE Bilisim