ORDU - Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, vatandaşları su sayaçlarını donmalara karşı korumaları için uyarılarda bulundu. 

OSKİ Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, "Havaların soğumaya başladığı bu günlerde su sayaçlarının soğuğa karşı yalıtımlı olmadığından, su kullanılmadığı zamanlarda donma meydana gelmekte ve vatandaşlar mağduriyet yaşamaktadır" denildi.

"SU SAYAÇLARI NASIL KORUNACAK?"

- Sayacın bulunduğu yere beton, ahşap veya demirden bir muhafaza yapılmalıdır. Sayaç bağlantıları ile vanalardan su sızıyor veya damlıyorsa, abone numarasıyla birlikte OSKİ'ye müracaat edilmelidir.

- Çok şiddetli soğuklarda muslukların çok az bir şekilde açık bırakılarak sayaçta ve tesisatta durgun su bırakılmamalıdır.

- Abonelerce tedbir alınmaması halinde; soğuğa karşı hassas olan su sayaçlarının kolayca patlayacağı ve onarımının pahalı olacağı, hatta gövdesi patlayan sayacın tamir imkânı olmayıp hurdaya çıkacağı, ayrıca önemli miktarda su kaybına yol açacağı unutulmamalıdır.

- Donan sayaca ve tesisata ateş tutulmamalı ve sıcak su dökülmemelidir.

- Soğuk havalarda su sayacı ısı yalıtım malzemeleri; cam yünü, elyaf, talaş vb. ürünlerle kaplanarak korunmalıdır.

"DONAN SU SAYAÇLARI İÇİN ALO 185'İ ARAYIN"

Açıklamada ayrıca; alınan önlemlere rağmen su sayacı donmuş ise abonelerin, donan su sayaçlarını OSKİ Genel Müdürlüğü'nün 7/24 faaliyet gösteren çağrı merkezi, ALO 185 hattına bildirmeleri gerektiği belirtildi.
Editör: TE Bilisim