Sokaklarda toplanan sahipsiz köpeklerin Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakımı ve tedavisini yapan Ordu Büyükşehir Belediyesi, köpeklerin aşılanmasından sonra talep eden vatandaşlara teslim ederek sahiplendiriyor. Koruma altına alınan sokak hayvanlarına sıcak yuvalarını açan vatandaşlar, geride kalan 4,5 yıl içerisinde toplam bin 970 köpeği sahiplendi.

4,5 YILDA 18 BİN 600 KÖPEK GELDİ 

Tam donanımlı ve konforlu tesiste, sokak hayvanlarına sıcak yuva sağladıklarını belirten yetkililer, "Sokak hayvanlarının da her canlı gibi yaşama hakkına sahip olduğunu çok iyi biliyoruz. Rehabilitasyon Merkezi'mizde geride kalan 4,5 yılda 4 bin 366 köpek kısırlaştırıldı, 4 bin 757 köpeğe kuduz aşısı uygulandı ve 5 bin 487 köpeğin tedavisi yapıldı. 3014 yılından bugüne kadar rehabilitasyon merkezimize toplam 18 bin 615 hayvan geldi. Bunlardan tedavisi tamamlanıp aşılanan bin 970 hayvanı da sahiplendirdik" dedi. 

GÖNÜLLÜLER DE DESTEK VERİYOR  

Yapılan açıklamada Altınordu ilçesindeki geçici rehabilitasyon merkezinde sokak hayvanlarına yetecek miktarda kuru mama, süt, makarna, hayvansal gıda temin edildiği ve isteyen gönüllü hayvan bakıcılarına da mama yardımı yapıldığı belirtilirken, "Geçici rehabilitasyon merkezinde ilçe belediyelerinden ve hayvanseverlerden ihbar hattına gelen talepler doğrultusunda, sokak hayvanları alınarak gerekli tıbbi müdahaleleri yapılıyor. Hayvanların iç ve dış parazitlere karşı ilaçlanması sağlanıyor. Yine kısırlaştırma operasyonu sonunda küpe ve deri altı çip uygulama yöntemiyle kimliklendirilerek rehabilitasyonu tamamlanıyor ve ardından hayvanların bir kısmı sahiplendiriliyor. İlçe belediyeleri ve hayvanseverlerin ihbarları doğrultusunda toplanan hayvanlar, tedavilerinin ardından saha ekiplerimizce alındıkları doğal ortamlara salınmak üzere teslim ediliyor" denildi. 

Editör: TE Bilisim