Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, en fazla sokak hayvanlarını vurmuştu. Bunu gören İçişleri Bakanlığı 'Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında 81 İl Valiliğine Sokak Hayvanları Genelgesi' gönderdi, başta hayvan barınakları olmak üzere park, bahçe gibi sokak hayvanlarının yaşam alanlarında tespit edilen noktalara düzenli olarak mama, yem, yiyecek ve su bırakılması, hayvanların yaşam alanlarının dezenfekte edilmesi ve vatandaşların bu konudaki hassasiyetlerinin arttırılması istendi.

Özellikle hayvansever sayısının çok fazla olduğu Ordu'da gönüllü hayvanseverlere sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan gazeteciler de katıldı. 

GAZETECİLER DE MİNİK CANLAR İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Ordu'da faaliyetlerini sürdüren Media World Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güngör ve ajansın yayın organı olan Ordu İlk Adım Dergisi Haber Müdürü eşi Özlem Güngör, her akşam belirli saatlerde mini patilerin mama ve sularını eksik tutmamaya çalışıyor. Sokak hayvanlarına karşı büyük bir vicdani sorumluluk taşıdığını belirten Ordu İlk Adım Dergisi Haber Müdürü 36 yaşındaki Özlem Güngör, "Özellikle pandemi nedeniyle evimizin penceresinden, balkonundan dışarıyı izlerken sokakta yaşayan masum canlarımızın yiyecek arayışı içerisinde olduklarını fark ettim. İlk başlarda nasıl olacak diye tedirgin oldum, ama İçişleri Bakanlığımızın genelgesinden sonra artık kendi imkanlarımla edindiğim kedi ve köpek mamalarını candostlarımıza dağıtmaya başladım. Onların mamaları gördükten sonra bana gösterdikleri yakınlık ve sevgi dolu yaklaşımı beni çok duygulandırdı" diye konuştu.

"EŞİMLE BİRLİKTE VİCDANİ SORUMLULUK ÜSTLENDİK"

Artık bulduğu her fırsatta sokak hayvanlarının mama ve sularını eksik tutmamaya özen gösterdiğini belirten Güngör, "Bu çok güzel bir duygu. Tamam belediyelerimiz de büyük bir özen ve özveri gösteriyor, ama Ordulu olarak bizlerin de aynı vicdani sorumluluğu taşımamız gerekiyor. O duyguyu herkesin yaşamasını isterim. Şundan eminim ki, sokakta yaşayan masum canlarımızın canı, sağlığı bizlere emanet. Artık eşimle birlikte her akşam saatlerinde onlara mama ve su bırakıyoruz. Onlar da alıştı, bizi gördüklerinde hemen etrafımızda oyunlar oynamaya başlıyorlar. Çok hoş bir duygu. Vakit ve imkan bulabilen herkesi bu sorumluluğa davet etmek istiyorum" dedi.  

Editör: TE Bilisim