ORDU - Bilinç bulanıklığı şikayetiyle geldiği hastanede beyin kanaması geçiren 72 yaşındaki Cevat Coşkun, hayatını kaybetti. Yoğun Bakım Servisi'nde beyin ölümü gerçekleşen Coşkun'un ailesi de karaciğer ve böbreklerini bağışladı. Akdeniz Üniversitesi'nde organ nakli bekleyen hastalar için 4 saat süren bir operasyonla alınan organlar, önce Ordu'dan Samsun'a, ardından buradan da Antalya'ya doğru yola çıkarıldı. 

Ordu Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörlerinden Dr.Samet Ersoy, "Hastamız 72 yaşında Cevat Coşkun. Dün akşam iki buçuk sıralarında acilimize bilinç bulanıklığı şikayetiyle gelmişti. Yapılan tetkiklerde beyin kanaması geçirdiği saptandı. Nöroloji uzmanlarımız tarafından yoğun bakıma yatırıldı. Bugün yapılan tetkiklerinde beyninde kanlanma olup olmadığı araştırıldı. Hastamızın yapılan tetkikler sonucunda beyin kanlanmasının olmadığı ve beyin ölümü tanısını aldı. Beyin ölümü tanısı aldıktan sonra hasta yakınlarıyla bu konuyu görüştük ve organ nakline sıcak baktıklarını, Cevat Bey'in de organlarını bağışlamak istediklerini söylediler. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet, alıcılara da acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.

Coşkun Ailesi de, organ nakliyle ilgili haberleri izlediklerine ve bu kararı alırken de zorlanmadıklarını belirterek, nakil bekleyen hastalara da acil şifalar diledi.
Editör: TE Bilisim