Ordu'nun bilinen ve sevilen renkli simalarından biri olan 'Red Kit' lakaplı İlkay Şensu, geçtiğimiz Pazar günü maç izlemek için 19 Eylül Stadyumu'na giderken bir anda yere yığıldı. 

Çevredeki vatandaşların imdadına yetiştiği Red Kit'in sağlık durumunun ağır olması üzerine sağlık ekiplerine haber verildi. 112 Acil Servis ekipleri, yere yığılan İlkay Şensu'nun kalp krizi geçirdiğini ve kalbinin durduğunu tespit etti. Yoğun bir müdahale ile kalbi çalıştırılan İlkay Şensu, Ordu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Şensu'nun sağlık durumunun kritik olduğu ve hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenildi.
SOSYAL MEDYADAN DUA YAĞIYOR

Ordulular, renkli kişiliğiyle tanınan Red Kit için adeta dua kampanyası başlattı. İşte bir kaçı:

SALİM YURDAKUL: Sevgili dostlar bu gün sizlere Orduluların yakınen tanıdığı, Orduspor sevgisiyle gönüllerimizde taht kuran Sevgili RED KİT (İlkay Şensoy) kardeşimden söz edeceğim. Red kit denilince akla hep çizgi film gelir, ama Ordu'da Red Kit denildiğinde aklımıza Orduspor'umuzla özdeşmiş İlkay Şensoy kardeşimiz gelir. Saf ve temiz kalbiyle, o güzel gönlü ve yüreğiyle,çekmiş olduğu zor ve sıkıntılı hayat mücadelesine karşılık neşesinden hiç bir şey kaybetmeden insanlarla sohbet etmesi onun iç dünyasını aydınlatan aynadır bence, o saf ve temiz kalbli ve o koca yürekli RED KİT'imiz şu anda yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi vermektedir. Yüce Mevlamız acil şifalar versin. Dualarımız İlkay kardeşimizle olsun.

RED KİT 
Red Kit kim denildiği zaman 
Ordusporumuz geliyor akla
Kendisini seven can dostları 
İyi haberini bekliyor merakla

İlkay SENSOY'dur asıl adı 
Ordu'muzun ise öz evladı 
Onsuz Orduspor'umuzun 
Ne tuzu vardır ne de tadı

Mevlamız garipliğine acısın 
Fani olan dünyada hancısın 
Duy beni, Red kit kardeşim 
Sen Orduspor'un baş Tacısın

Seni bekliyoruz dört gözle 
İnsana bakan o gülen yüzle 
Morallerin bozuk olduğunda 
Bizi güldürdün iki tatlı sözle / Salim YURDAKUL-26/02/2018


DURSUN KALPAKLIOĞLU: Ah be Red Kit Ordusporumuzun efsahenesi, Ordu'nun renkli simasi bugün üzdün bizi. Şimdi yoğun bakımda yaşam savaşı veriyorsun. Allahım neylerse güzel eyler. İnşallah iyi olursun. Sen 15 sene önce de kaza geçirdin, yoğun bakımlarda yattın, sapa sağlam çıkarttık seni. Yine aynısını yap be Red bize. Bugün hepimiz hastanede seni sevenler, herkes ordaydi kimse gözyaşlarını tutamadı. Herkes senin için dua ediyor. Hadi yine hayata tutun ve ailen olan seni sevenlerine dön. Bakma kimsen olmadığına, bütün Ordu senin ailen bütün Orduspor ailesi senin ailen. Yine bize o şakalarını yap, yine o hakem kıyafetlerini giy, yine takım elbiselerini giy, kravatını tak, çık karşımıza. Şeref Abi'nin oraya gel, al bi ayakkabı git. Zafer Hocan da seni bekliyor, bi gel sana bugün çok kızdı beni bıraktı diye. Haydi Uğur Abin, Hasan Abin, Eyüp Abin, Mahir Abin, Şeref Abin, Suat Başkanın, Ali Başkanın, Yaşar BaŞkanın, Şenol kardeşin, Hakan kardeşin, Yılmaz Abin daha niceleri seni bekliyor. Ordu seni bekliyor be Red Kit. Dualarımız seninle, bizler yanındayız. Şu an yapabileceğimiz sadece bir dua ve hastahanede beklemek.


GÜFER AKTAŞ HEKİM: Ordu'nun renkli simalarindan, herkes tarafindan sevilen, Orduspor sevdalisi Ilkay Sensoy (Red Kit) diye tanıdığımız bu güzel insan, kalp krizi sonucu yoğun bakımda tedavi altına alınmıştır. Lütfen dualarımızı eksik etmeyelim...


EROL KARAER: Yalı Camii önünde kalbi duran Red Kit'i (İlkay Şensoy) sağlık ekipleri uzun uğraşlar sonrasında hayata döndürdüler ama durumu kritik. Eğitim Araştırma'ya kaldırıldı. Allahım yardımcısı olsun.
Editör: TE Bilisim