Ordu'da COVID-19 tedavisinin ardından tekrar sağlığınına kavuşarak işinin başına dönen Ordu Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Uzm.Dr.Binnur Ün Aksoy, virüsü kaptıktan sonra yaşadıklarını anlattı. Aksoy, özellikle hastalıktan korunmak ve yaklaşan yılbaşını herkesin evinde ve aileleriyle birlikte geçirmeleri çağrısında bulundu.

Aksoy, Türkiye'de ilk vakanın çıktığı Mart ayının son günlerinde bir hafta boyunca sırt ve boyun ağrısı yaşadığını söyledi. Ağrıların artarak tüm vücuduna yayıldığını ve ateşinin de 39.9 dereceye yükseldiğini anlatan 43 yaşındaki Dr.Aksoy, 8 yaşındaki oğlu ve annesi ile kaldığı evde kendini 12 gün izole ettiğini belirtti.

"SANA BİR İYİ BİR KÖTÜ HABERİM VAR"

İşte Koronavirüs'e yakalanan sağlıkçının anlattıkları:

"Kemiklerim anlatamayacağım derecede çok, aşırı ağrıdı. O dönemde yataktan hiç çıkamıyordum, aşırı derecede su içme ihtiyacı duydum. Odamın kapısının önüne gelen oğlumun derslerine yardımcı olmaya çalıştım. Bir süre sonra oğlumun da ateşi yükseldi. Oğlumun ve annemin testleri negatif çıktı. Oğlum test yaptırıp geldiğinde, 'anne, sana bir iyi, bir de kötü haberim var' dedi. 'Nedir?' diye sordum. 'Hasta olmadığım için sevinelim. Pozitif olursa da, aslında sevinilecek bir kısım var. Pozitif olursam en azından yanına geleceğim' dedi. O kadar özlemiş. Sürekli küçük masasını alıp odanın önünde ödev yapmaya çalışıyordu. O durumu yaşamak gerçekten üzücü, kimsenin yaşamasını istemem. O ağrıları kimsenin çekmesini istemem."

"YILBAŞINI HERKES KENDİ AİLESİYLE EVİNDE KUTLASIN"

Rahatsızlığı boyunca yemeğini, meyvelerini mutlaka ve düzenli yemeye çalıştığını, verilen ilaçları düzenli kullandığını belirten Uzm.Dr.Binnur Ün Aksoy'un bir de önemli tavsiyesi oldu: 

"Öncelikle kendinizi ve ailenizi sevin, sonra da biz çalışanların yükünü hafifletin. Lütfen maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat edelim. Zaruri ihtiyaç dışında gezildiğini, kurallara uyulmadığını gördüğümüzde boşa kürek çekiyormuş gibi hissediyoruz. Biz ne için çabalıyoruz, ama kimsenin umurunda değil. Bu durumu, ölümleri, yaşanan ağrıları, acıları hiçe saymak gibi görüyoruz. Herhalde insanların başına gelmediği sürece bunu anlamayacaklar diye düşünüyoruz. İlla koronavirüsün bu kadar ciddi olduğunu anlamak için aileden birisini kaybetmek mi lazım? Misafirlik, toplantı yapılmasın. Yılbaşını herkes kendi ailesiyle hanesi içinde kutlasın. Halkımızdan bu yılbaşında sağlık adına özveriyle, sakince aileleriyle kalmalarını istiyoruz." Eyüp Elevli/ORDU,(AA)

Editör: TE Bilisim