Kara kışın kendini en sert şekliyle gösterdiği bugünlerde Ordu Valisi Seddar Yavuz, kendi imzasıyla sahipsiz sokak hayvanlarının korunması amacıyla bir genelge yayımladı.


 
Kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili tüm kurumlara gönderilen genelgede, doğal hayatın ve sosyal yaşamın bir parçası olan sokak hayvanlarının rahat yaşamalarını sağlamak, onlara iyi ve uygun muamele edilmesini temin etmek, acı, ıstırap ve eziyet çekmelerine karşı en iyi şekilde korunmaları, kamunun görev ve sorumlulukları arasında yer aldığı hatırlatıldı. Sahipsiz ve başıboş hayvanların, trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü, öğrenciler başta olmak üzere vatandaşları tedirgin ettiği belirtildi. Aynı genelgede, sahipsiz ve başıboş hayvanlara yönelik alınması gereken tedbirlerle birlikte kış şartlarının da hatırlatılarak, ilgili kanunlar gereği şu ifadeler kullanıldı:

"İlimizde bulunan sahipsiz hayvanlar ve hayvan barınakları ile ilgili yerel yönetimlerce anılan mevzuatlar çerçevesinde gerekli çalışmaların ivedilikle yapılmasını, mevcut hayvan barınaklarının mevzuatlarda belirtilen şartları taşıyıp taşımadığı hususlarında gerekli denetimlerin yapılması için Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne gerekli talimatlar verilmiştir. Bununla birlikte sahipsiz hayvanlarla ilgili görev ve sorumluluklarını yerine getirmeyen yetkililer hakkında gerekli idari ve adli işlemlerin yapılacağının bilinmesini önemle rica ederim."

Editör: TE Bilisim