Ordu Yalı Cami bahçesinde kuruyan Lübnan sediri ağacının çürümeye karşı devrilmemesi için önlem alındığı ortaya çıktı. 2017 yılında, Altınordu "Aziziye (Yalı) Cami Çevre Düzenleme Projesi" kapsamında, cami bahçesinde bulunan "Lübnan Sediri" ağacı, köklerinin zarar görmesi nedeniyle kurumuştu.

Aradan geçen sürede, ağacın kuruyan dallarının kırılmak suretiyle vatandaşlara zarar vermesini önlemek amacıyla budama çalışması yapıldı. Ancak geçtiğimiz günlerde meydana gelen şiddetli fırtına, ağaca ciddi zarar verdi. 

BELEDİYE CAN VEREMEDİ AMA YAŞATMAYA ÇALIŞIYOR

Ağacın tarihi özelliğini göz önünde bulunduran Ordu Büyüksehir Belediyesi Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı ekipleri, çürümesini ve kökten kırılmasını engellemek için çalışma başlattı. Bu kapsamda, kök kısmındaki toprak alınarak, beton dökülmesi  suretiyle, tarihi ağaç koruma altına alındı. Yine peyzaj düzenlemesi kapsamında Gümüş Taflan ve Sarmaşık işlemi uygulandı. Ağacın etrafında gerekli çimlendirme çalışması yapıldıktan sonra, 'Anıt Ağaç' olarak yerinde korunacağı, ayrıca görsel hale getirmek için ışık süslemesi yapılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilisim