ORDU - Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 'Sünnet Şöleni' düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen sünnet şöleninde, Vali İrfan Balkanlıoğlu da, makam aracını sünnet çocuklarına verdi. Makam aracına binince sevinç çığlıkları atan çocuklar, kendilerine makam aracını tahsis eden Vali İrfan Balkanlıoğlu'na, teşekkür etti.

Şehir turunun ardından, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen program, Yalı Cami İmam Hatibi Murat Sivrikaya'nın Kur'an-ı Kerim okuması ve İl Müftüsü Mürsel Öztürk'ün sünnet duası ile başladı. 

Törende konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "2013 yılında 113, 2014 yılında 289, 2015 yılında 743, 2016 yılında 109, 2017 yılında ise 215 olmak üzere toplam bin 469 çocuğun Ordu Valiliği olarak sünnet ettirdik" dedi. Geleneksel sünnet şöleninin il genelindeki ihtiyaç sahibi yerli ve yabancı ailelerin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği kararı gereğince 60 ayını doldurmuş çocuklar için planlandığını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Sizleri hem bir arada kaynaştırmış, hem de mutluluğunuza ortak olmuş  oluyoruz. Değerli işadamlarımız da buna destek oluyor, çok teşekkür ediyorum. Önemli olan sizlerin sevinci, mutluluğu" diye konuştu.

Program, geleneksel sünnet şöleni ve iyilik hareketi projesine katkıda bulunan hayırseverlere Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyelerinin teşekkür belgeleri takdimi ile sona erdi.
Editör: TE Bilisim