Her insanın hayatını başarıya taşıması için çeşitli yollara başvurduğunu herkes biliyor. Kimisi hafta sonu tatili yapıyor, ancak bir süre sonra yine aynı stres, aynı düzen. Kimisi telefonlarını kapatıyor, ancak açtığında yine aynı stres ve aynı düzende kendini buluyor. Peki, kendinize ve cebinize fazla yük olmadan nasıl iyi hissedersiniz? Hayatınızı nasıly daha iyi bir noktaya getirirsiniz. İşte onların püf noktaları...

1) Başkası için bir şeyler yapın. Örneğin uzun bir süredir görüşemediğiniz eski bir dostunuzu arayın, sesini duyun ve hal hatır giderin. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

2) Birine 5 dakikalığına da olsa bir jest yapın. Bilgi paylaşımı olabilir, derdine ortak olmak olabilir, herhangi bir konuda yardım etmek de olabilir. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

3) Kendinizi başkasının yerine koyun. Empati yapın, düşünün ve hayal edin. Emin olun bir çok konuda başarı elde etmenize sebep olacak, kafanızda yeni fikir ışıkları yakacaktır. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

4) Hedef belirleyin. Yaptığınız her ne olursa olsun, hangi iş olursa olsun başarıya hedefleriniz noktasında adım adım ilerlemeye çalışın. Bundan da keyif alın. Bir süre sırt üstü arkanıza yaslanıp kendi kendinize gülümseyin. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

5) Dünden daha iyi olduğunuzu düşünün. Halinize şükredin, mutsuzluğun ve hüznün size birşey kazandırmayacağını düşünün. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

6) İşler yolunda gitmiyor mu? Her adımınızda karşınızda bir engel mi çıkıyor? Sabredin, sabır en önemli erdemdir. Olayları akışına bırakın, göreceksiniz bu sizin sakin düşünmenize ve ruhen rahatlamanıza sebep olacaktır. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

7) Bir tartışmanın ardından tartıştığınız kişiyle iletişime geçen ilk siz olun. Önce durum analizi yapın, söylediklerinizi tartın ve düşünün. Haksız olduğunuz noktalar olduğunu düşündüğünüz anda o noktaları onunla paylaşarak o kişinin gönlünü alın.

8) Hayır demeyi öğrenin. Hayır diyebilmeyi becerirseniz, hayatınız gittikçe basitleşecek, basitleştikçe mutluluğunuz artacaktır. Hayır derseniz, sırtınızda yük olduğunu düşündüğünüz her unsurdan kurtulduğunu göreceksiniz. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

9) İyi haberlerle ilgilenin. Örneğin kendinize ödül verin ve güzel bir kutlama yapın. Kutlamayı asla es geçmeyin, göreceksiniz kendinizin bu ödüle ihtiyacı olduğunuzu hissedecek ve mutlu olacaksınız. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

10) Çözümsüz problem yoktur. Çözemediğinize inandığınız bir sorun varsa o sorunun ana kaynağına inin, yeniden gözden geçirin, gayret edin ve o problemi çözün.

11) Sıkılıyor ve ruhunuzun daraldığını hissediyorsanız 2 dakika boyunca derin derin nefes alın. Bunun da işe yaramadığını düşünüyorsanız, oturduğunuz koltuktan kalkın ve biraz dolaşın. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

12) Manevi duygularınıza sığının, inancınızı güçlendirin. Huzurla dolacak, sevginizi güçlendirecek ve affediciliğiniz ön plana çıkacaktır. Böylece çok sert duvarlar ördüğünüz o duvarları kendiniz yıkacaksınız. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

13) Bir arkadaşınızla öğle yemeği veya yemek sonrası kahveye çıkın. Bol bol sohbet edin, gülümseyin. Siz susun, dinleyin o konuşsun. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

14) Sabahları günaydın derken karşınızdakinin gözlerinin içine bakın veya normal bir zamanda karşınızdakinin gözlerinin içine bakarak 'kolay gelsin' deyin Bunu yaptıkça aynı enerjiyle karşılık aldığınız görecek ve bu hoşunuza gidecek. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

15) Kurallarınızı yeniden gözden geçirin, gerekirse biraz daha esnetin. Biraz daha affedici olun. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

16) Bir marketten kedi maması alın, mahallenizde veya evinizin yakınındaki parklarda bulunan kedilere mama verin, onlarla iletişim kurmaya çalışın. Bir süre onlar mamalarını yerken, siz de ürkütmeden seyredin. Göreceksiniz kendinizi iyi hissedeceksiniz.

17) Sizden yaşça büyük insanlarla sohbet etmeye bakın. Onların konuşmalarını ve tercübelerini dinleyerek kaliteli zaman geçirmeye çalışın. Bu hem onlarla olan bağlarınızı güçlendirecek, hem hayati fikirlere sahip olmanıza sebep olacak hem de kendinizi iyi hissedeceksiniz.

Editör: TE Bilisim