Ordu'nun 4,5 yıllık değişiminin anlatıldığı ve 'Ordu Güzel Oldu' yeni sloganının tanıtıldığı imaj filminde herşey balıkçı bir babanın küçük kızının yazdığı mektupla başlıyor. 

"HERŞEY KÜÇÜK KIZIN YAZDIĞI MEKTUPLA BAŞLADI"

"Benim babam da tüm babalar gibi. Sevdiklerini değer verir, hep bizim için çalışır. Kendini düşünmez bile. Ne yaparsa bizim için yapar. Erkenden kalkar, işe koyulur, hep çok çalışır. Biz ne yapıyorsak sizin için der. Biz daha güzel yaşayalım diyeymiş. Gelecek bizmişiz çünkü" diye başlayan duygu dolu mektubu izleyenler küçük kızın kendi sesinden dinliyor. Mektupta küçük kız balıkçı babasını denize uğurlar. Babası denizden evine ekmek götürmek için açılırken, küçük kız mektubunu okuyama devam eder. Bu arada Ordu'da yaşanan büyük değişim görüntüleri ekrana gelir. Gençler, yaşlılar, çocuklar, üreticiler, köylüler, turizm değerleri, gezilmeye ve görülmeye değer mekanlar eşsiz güzellikleriyle sunulur. 

Ve küçük kız, mektubun sonuna geldiğinde şöyle der: 

"Sen de tıpkı babam gibisin. O nasıl beni düşünüyorsa sen de hepimizi düşünüyor, kolluyorsun. Biliyorum, bizim için en iyisini istiyorsun. Bunun için çalışıyorsun. Çok çalışıyorsun, görüyorum. Belki de yoruluyorsun ama buna değer değil mi? Biz kocaman bir aileyiz. Birlikte daha güzel oluyoruz" diyerek noktalandırıyor. Ve bu duygu dolu mektup, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın ceketinin iç cebinde, kalbinin üzerindeki yerini alır. 

Tarihi, kültürü ve doğasıyla büyüleyici olan Ordu, artık şehircilik anlayışı, alt yapısı, modern çehresi ve hizmetleriyle de çok güzel oldu. Ordu güzel oldu.

 

Editör: TE Bilisim