İSTANBUL - İstanbul'da Vezneciler'deki terörist saldırıda hayatını kaybeden 11 kişiden ikisi olan Hakan ve Esra Tekin çifti için İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü bahçesinde tören düzenlendi. 

Hayatını kaybeden Hakan Tekin'in, Ordu'nun Ulubey ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve İstanbul Üniversitesi'nde çalışan 43 yaşındaki eşi Esra Tekin ile 10 yıllık evli oldukları öğrenildi. Buradaki törende konuşan İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Prof.Dr.Ergün Yolcu, "Vatanın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği ile ülkemizin, öğrencilerimizin huzuru ve geleceği uğruna İstanbul Üniversitesi'nde görev yapmaya giden polislerimize Ramazan ayının ikinci gününde haince bombalı bir terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda 6 polisimiz şehit oldu, 5 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında üniversitemiz Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı'nda çalışan mesai arkadaşımız Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin de var. Vezneciler'deki hain terör saldırısında arkadaşımız ve eşi hayatını kaybetti. İstanbul Üniversitesi'nin başı sağ olsun. Bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Kahraman şehitlerimize, Esra Tekin kardeşimize ve eşine, vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, İstanbul Üniversitesi mensuplarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyor, yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" dedi.  

"BU ÜLKENİN TERÖRLE TERBİYE EDİLEMEYECEĞİNİ HERKESE GÖSTERECEĞİZ"

İstanbul Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr.Halis Yunus Ersöz de konuşmasında, "Bugün hepimiz derin bir üzüntü içindeyiz. Hain saldırıda 6'sı emniyet mensubu 11 vatandaşımızı kaybettik. İçinde üniversitemiz mensuplarının da bulunduğu 36 kişi yaralandı. Sadece işine gelmek üzere yola çıkmış arkadaşımız Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin de bu saldırıda hayatını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. Esra Tekin'in ve tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Tüm şehitlerimizin rahmetine rabbim bizi de onlarla birlikte cennetinde buluştursun” şeklinde konuştu.

Üniversitede düzenlenen törene Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin'in aileleri, yakınları, İstanbul Üniversitesi akademik ve idari personeli, mesai arkadaşları, öğrenciler ve sevenleri katıldı. Esra Tekin ve eşi Hakan Tekin'in cenazeleri, Zeytinburnu Ulu Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Kozlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Editör: TE Bilisim