ORDU - 1994 VE 2004 yılları arasında 2 dönem belediye başkanlığı yapan ve Antalya'da geçirdiği kalp krizine yenik düşerek hayatını kaybeden Mustafa Kemal Çamaş için Fatsa Belediyesi önünde cenaze töreni düzenlendi. Çamaş'ın naaşı Fatsa Belediyesi'ne kadar omuzlarda getirildi. Buradaki törene Fatsa Belediye Başkan Yardımcıları Muharrem Aktepe, Fatih Eriş, İbrahim Eroğlu, belediye çalışanları, merhum Mustafa Çamaş'ın ailesi, yakınları ve sevenleri ve Fatsalılar katıldı. 

Törende ilk olarak Programda ilk olarak Çamaş'ın özgeçmişi okundu. Daha sonra da Mustafa Çamaş'ın kızı Elif Çamaş yaptığı konuşmada, "Babam hepinizi gerçekten çok seviyordu. Her birinizi tek tek soruyordu, tekrar tekrar anlattırıyordu. Fatsa'yı gerçekten her şeye rağmen çok sevdi. Görevini de en iyi şekilde ifa ettiğini düşünüyorum. Allah rahmet eylesin, nurlar içerisinde yatsın, sadece dua edin, o hepinize dua etti, hiçbirinize kin tutmadı asla da tutmayacaktır. O herkese hakkını helal etti sizde hakkınızı helal edin." dedi.

"MUSTAFA ÇAMAŞ’I HİÇ BİR ZAMAN UNUTTURMAYACAĞIZ"

Başkan Çamaş döneminde meclis üyeliği yapan ve halen bu görevine devam eden Muharrem Okyay Sarıhan da Çamaş'ı öz ağabeyi gibi gördüğünü belirterek, "Mustafa Kemal Çamaş'ı kaybetmenin üzüntüsünü, Fatsa halkı ile birlikte yaşıyorum. Mustafa Kemal Çamaş Fatsa'da hiçbir zaman unutulmayacak, hiçbir zaman unutturmayacağız, her zaman gönlümüzde yaşayacak." diye konuştu.

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe de konuşmasında, "Fatsa'da 10 yıl boyunca yapmış olduğu hizmetlerle adından söz ettirmiş başarılı bir belediye başkanımız olarak Fatsa tarihine geçmiştir. Bundan sonraki süreçte kendisi unutulmayacaktır." şeklinde konuştu.

"CENAZEYE, BAŞKAN ANLAYAN ANNESİNİN RAHATSIZLIĞI YÜZÜNDEN KATILAMADI" 

Cenaze programına annesinin rahatsızlığı nedeniyle Ankara'da bulunan ve telefonla canlı bağlantı yaparak katılan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan da, "Bugün bir üzüntüyü hep birlikte yaşıyoruz ayrıca cenaze programında da olamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Üç haftadır Ankara'dayım, annemin rahatsızlığı nedeniyle hastanede yattığı için yanından ayrılamıyorum. Bu nedenle bugün aranızda bulunamadım ama üzüntünüzü bende paylaşıyorum. Belediye Başkanımız Mustafa Kemal Çamaş'ı kaybettik, Rabbim ona rahmet eylesin. Mustafa Çamaş, Fatsa'da güzel hizmetler yapmış bir belediye başkanımızdı. Hizmetlerinden dolayı kendisine ve çalışma arkadaşlarını şükranla anıyorum." diye konuştu.  

Belediye önündeki cenaze programı İlçe Müftülük Vaizi Hasan Özkan tarafından yapılan dua ile sona erdi. Çamaş, Orta Büyük Cami'de kılınan cenaze namazından sonra Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.
Editör: TE Bilisim