Ordu'da sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunan Altınordu Belediyesi, ağır kış koşullarında zor günlerde desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlara da, hızır gibi yetişmeye çalışıyor.

Özellikle eğitim, sağlık, ısınma, gıda gibi günlük zaruri ihtiyaçların varlığından haberdar olan bir belediyecilik anlayışı ile vatandaşın ayağına hizmet götüren Altınordu Belediyesi, Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce yürütülen çalışmalar kapsamında gerek bizzat tespit edilen, gerekse Başkan Aşkın Tören ve Altınordu Belediyesi'ne çeşitli açık iletişim kanalları vasıtasıyla ulaşıp destek isteyen tüm vatandaşlara ulaşabilmek için yoğun bir çaba harcıyor.

"GÖNÜLDEN GÖNÜLE GİDEN YOL DAYANIŞMA VE PAYLAŞMA" 

Başkan Tören'in özellikle toplumsal birlik, dayanışma ve beraberliği pekiştiren 'şehir dayanışması' kapsamında imkanlarını hemşehrileri ile paylaşmayı sürdüren Altınordu Belediyesi, önceki yıllarda olduğu gibi bu kış da yine hem merkezde hem kırsalda yaşayan binlerce vatandaşın yardımına koşuyor.

Başkan Tören'in talimatları doğrultusunda hazırlanan ve içerisinde temel gıda maddelerinin bulunduğu 'dayanışma paketi' belediye ekiplerince ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Altınordu Belediyesi, gıda paketi ile birlikte yakacak desteğini de sürdürüyor. İhtiyaç sahibi ailelerin kış aylarını sıcak bir ortamda geçirmeleri için odun ve kömür destekleri de ekiplerce kapı kapı dolaşılarak teslim ediliyor.

BAŞKAN TÖREN: "İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERİN KAPISINDA OLACAĞIZ"

Yoğun kar yağışına karşı alınan önlemlere ve vatandaşlara yapılan sosyal hizmet ve desteklere ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Aşkın Tören "Bu zor günlerde ihtiyacı olan tüm hemşehrilerimizin dün olduğu gibi bugün de yanında olmaya devam edeceğiz. Amacımız vatandaşlarımızın yanında olarak zorlu kış koşullarının etkisini bir nebze de olsa azaltabilmek, şehrimizdeki dayanışma ruhunu güçlendirmektir. Bu kapsamda kış mevsiminin zorlu şartları nedeniyle barınma, ısınma, ulaşım, eğitim ve gıda ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken ailelerimize destek olmaya devam ediyoruz. Özellikle pandemi dönemi başta olmak üzere bugüne kadar tüm zorlukları nasıl dayanışma ruhu ile birlikte atlattıysak şimdi de soğuk kış günlerinde ihtiyacı olan tüm ailelerimiz yine kapılarında Altınordu Belediyemiz ekiplerini görecek" dedi.

Editör: TE Bilisim