Ordu'nun 19 ilçesinde yaz kış demeden her koşulda imkânlarını seferber eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ), Çambaşı Yaylası'na kesintisiz su vermek için 5 gün boyunca 5 metre karın altında çalıştı. 
"SU ALMA YAPISINA ULAŞMAK İÇİN 5 GÜN UĞRAŞILDI" 

Yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Kabadüz ilçesi Çambaşı Yaylası, son yıllarda yolların açık olması ve kayak tesisinin hizmete girmesiyle birlikte kış mevsiminde de vatandaşlardan sık talep görmeye başladı. Ordu ilinin en önemli turizm merkezlerinden biri hâline gelen Çambaşı Yaylası'nda geçtiğimiz günlerde içme suyu debisinin düştüğü tespit edildi. Yaylaya gelen yerli ve yabancı turistlerin mağdur olmaması için ekipler, 2 bin 600 rakımlı Aşut Yaylası'nda bulunan su alma yapısına 5 günlük uğraşın ardından ulaştı. Gerçekleştirilen çalışmada yaklaşık 5 metre karın altında bulunan su alma yapısının bakım ve onarımı yapılarak, isale hattına tekrar istenilen seviyede tekrar su verilmeye başlandı.
OSKİ ekiplerinin 5 metrelik karda 5 gün boyunca verdikleri mücadele ise adeta belgesellere konu olacak görüntülere de sahne oldu.
Editör: TE Bilisim