İSTANBUL'da düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri öncesinde Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle bir araya gelen Ordu Valisi Seddar Yavuz, Ordu ekonomisinin ve istihdamının geliştirilmesi konusunda son durumu paylaştı, sanayi ve işadamlarının da ihtiyaç ve sorunlarını dinledi.

Ordu'da çeşitli alanlarda yaklaşık 7 milyar TL'lik yatırımların devam ettiğinin altını çizen Vali Yavuz, birinci önceliklerinin Ordu Çevreyolu Projesi'ni bitirerek hizmete açmak olduğunu söyledi. Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak olan Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun da bitirilmesi için çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Vali Yavuz, kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanıldığını ifade etti.

"1 MİLYON RAKAMINI TUTTURACAĞIZ" 

Turizm alanında ise Ordu'da 2018 yılının ilk 9 ayında yüzde 50'lik bir artış ile 100 bin yabancı turistin geldiğini hatırlatan Vali Yavuz, "Yılbaşında turist sayısının 1 milyonu bulacağını söylemiştim. Bunun gerçekleşmeyeceğini düşünenler olmuştur, ama yıl sonunda 1 milyon rakamını tutturacağız inşallah. 9 ayda gelen turist sayısı 800 bin civarında. Bu rakamlar sadece konaklamadır" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim