Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gölköy çıkarması yaptı. Ordu'nun en bakir tabiat parklarından biri olan Ulugöl'ü ziyaret eden OTSO heyeti, Trabzon'un Uzungöl'ünün yanında doğallığı hiç bozulmamış olan Ulugöl ile ilgili tanıtım çalışmaları başlatacaklarını söyledi.

Ziyaret kapsamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Şahin, Ulugöl'ün Ordu'nun en büyük sembollerinden biri olduğunu belirterek, "İnanıyoruz ki bu göl yapılacak yatırım ve çalışmalarla daha güzel bir hale gelecek. Bizde oda olarak böylesine harika olan bir yerimizi tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmaya çalışacağız. Ulugölü Trabzon Uzun göle kıyasladığımızda, hiçbir orjinalliği bozulmamış tabiat harikasını fark edebiliriz. O yüzden bizlerde burayı modernleştirirken mutlaka bu güzelim doğa harikasını bozulmamasına dikkat çekmeliyiz." dedi.

ULAŞIM SORUNU EN BÜYÜK ENGEL

Özellikle Ordu ve Gölköy için Ulugöl'ün en güzel tanıtım aracı olduğuna dikkatleri çeken Şahin, "Gölköy yol tamamlandığında, Ulugöl'ü arkasına alarak mutlaka daha fazla yatırımcının gözdesi haline gelecektir. Biz Ulugöl'e 2 saatte değilde, bir saatte gelirsek Ulugöl'ü sadece biz değil bütün Türkiye tanımış olur. Buraya yatırım yapmak isteyen kişi iki saatte geldiği yola ne otel yapar, ne de bir lokanta yapar. Bizim inşallah Gölköy yolumuz bittiğinde Gölköy ilçemizin yatırımcı ağı daha çok genişleyecektir" dedi.

TÜRKİYE'NİN 36'NCI TABİAT PARKI

Ulugöl'ün Türkiye'nin 36'ncı Tabiat Parkı olduğunu belirten Gölköy Belediye Başkanı Ali Kemal Mert de yaptığı açıklamada, "Biz de bu güzel alanı bozmadan, her türlü yatırım ve işlemleri mevzuata uygun şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Bundan 3-5 yıl sonra inşallah bir kaç otel projesini de buraya yaparak yerli ve yabancı turistler burada günü birlik değil uzun süre kalma imkanı bulacaklar" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim