ORDU - Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan "Türkiye'nin seyahat için güvensiz olduğu" yönündeki uyarısına tepki gösterdi. Özellikle Alman turistler için Dünya'daki en önemli destinasyonlardan birinin Türkiye olduğunu söyleyen Bakan Kurtulmuş, yılın ilk 5 ayında Türkiye'ye 863 bin Alman turistin geldiğini söyledi.

Alman ve İngilizlerin Türkiye'yi çok sevdiğini dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Alman bakanın özellikle yapmış olduğu son açıklamaları tamamıyla red ediyoruz. Hiçbir şekilde gerçeği yansıtmıyor" dedi. Özellikle Yunanistan'ın Kos Adası'nda meydana gelen depremden sonra Türkiye aleyhine karalama kampanyaları başlatıldığını söyleyen Bakan Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bazı yayınlar yapıldı. Kos'taki depremden sonra Türkiye'de otellerin yıkıldığı vesaire bunların hepsi gerçek dışıdır. Türkiye'de turistlere kötü davranıldığı yanlış bir şeydir. Alman turistlerin ya da İngiliz turistlerin artık Türkiye'ye gelmek istemedikleri, bunların hepsi yalan yanlış bilgilerdir. İnsanları etkilemeye dönük ve özellikle Türkiye karşıtı politikaların devamı olan bir yaklaşımdır. Bunu kabul etmek mümkün değil."

"TÜRKİYE'NİN HER YERİ GÜVENLİDİR"

Kurtulmuş açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 
"Türkiye'nin her bölgesinin yabancı turistlere ev sahipliği yaptığını dile getiren Kurtulmuş, "Türkiye'nin her yeri turistler için güvenliklidir. En az Dünya'daki bütün turizm bölgeleri kadar en az diyorum, güvenli bir ülkedir. Dolayısıyla bu iddiayı kökten red ettiğimizi ifade etmek isterim. Bunlar Türkiye'ye karşı planlı, programlı sürdürülen Türkiye karşıtı bir kampanyanın unsurları olarak görülüyor. Söylenen sözlerin yanlış olduğu, gerçeği yansıtmadığı da zaten en kısa süre içerisinde fiilen görülecektir. Hakikat ortadadır, Türkiye turistler için güvenli bir bölgedir ve çok sayıda özellikle Alman turistlerin de birinci derecede tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Böyle olmaya da devam edecektir. Siyasi gerilimler ve siyasi hesaplar uğruna gerçekleri feda etmeye kimsenin hakkı yok. Bu anlamda da herkes, Türkiye'ye karşı söylediği sözlere dikkat etsin diye uyarıyı bir vazife olarak telakki ediyorum."   
Editör: TE Bilisim