Ordu'nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası. 

Ünye'de Batıpark ihaleye çıkıyor Ünye'de Batıpark ihaleye çıkıyor

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre bulunduğu coğrafik kıtada bir benzeri daha bulunmayan menderesleriyle ünlü. Dünya Mirası olarak korunması amacıyla tescil işlemleri son aşamadayken, sahibinin de aslen Rizeli olduğu öğrenilen bir firmaya maden arama çalışmalarının yapılması için ruhsat verildi. Faaliyet, evrak üzerinde aslen Korgan'da gerçekleştirilecek ancak Perşembe Yaylası'nı da kapsıyor.

1991 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 'Turizm Merkezi' ilan edilen Perşembe Yaylası, her yıl Temmuz ayı içerisinde çeşitli yarışmalar, folklor gösterileri, konserler, sosyal ve kültürel etkinlikler, güreş müsabakaları, off-road etkinlikleri ve at yarışları gibi gösterilerle Perşembe Yayla Şenlikleri'ne ev sahipliği yapıyordu. Ayrıca yorgunluk atmak, piknik yapmak, safari, karavan turizmi, yamaç paraşütü ve benzeri Kapadokya'da bulunan balon turları için eşsiz bir doğal güzelliğe sahip. Tarihi eserler ve tarihi alanların yanı sıra Çiseli Şelalesi ve Karga Tepesi'yle de ünlü.

İşte o Perşembe Yaylası'na maden arama ruhsatı verildi. Çevre dernekleri ve bazı sivil toplum kuruluşları bu karara tepki gösterse de, ne AK Partili milletvekillerinden, ne Ordu Valiliği'nden, ne de Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nden herhangi bir resmi açıklama gelmedi.  

Editör: TE Bilisim