ORDU - Ordu'da deniz ve turizm sezonunun açılmasıyla birlikte yoğunluk yaşanan plajlarda boğulma vakalarının önüne geçilebilmesi için kurulan Ordu Büyükşehir Belediyesi Su Kazalarını Engelleme Merkezi ekibi, son 1 haftada 12 kişiyi ölümden kurtardı. Sabah 10:00 ile akşam 18:30 saatleri arasında görevli olduğu plajlarda su kazalarını engelleme hizmeti veren OSKEM, boğulma vakalarına karşı da vatandaşları uyardı. 

Yapılan duyuruda, serinlemek için denize giren vatandaşların OSKEM ekiplerince kıyıdan belli bir mesafe uzaklıkta suya yerleştirilmiş güvenlik şeritlerini geçmemeleri önemle vurgulandı.
 
"GÜVENLİ SAHİLLERDE DENİZE GİRİN"
 
Güvenlik şeritlerini aşarak suya girmenin hayati risk taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, “Güvenlik şeritleri, boğulma riskinin olmadığı sığ bölgelerin bitiminde yer aldığından dolayı bu şeritleri aşmak hayati risk taşıyor. Şeritler göğüs hizasındaki derinlik baz alınarak yerleştiriliyor. Serinlemek isteyen vatandaşların ıssız koylarda denize girmemeleri gerekiyor. Bu nedenle en güvenli yerler, OSKEM ekiplerine bağlı cankurtaranların hizmet verdiği sahil bölgeleridir” denildi. Geride kalan 1 haftalık sürede 12 kişiyi boğulmaktan kurtaran ekipler, karadan dürbünlerle kontrol edilen plajlarda boğulmaktan kurtarılan vatandaşlara ilkyardım uygulaması yaparak olaylara müdahale ediyor. Tüm sahillere uyarıcı tabela ve can simidi asan OSKEM personeli, aynı zamanda halkı bilinçlendirmek amacıyla bilgilendirme yapıyor.
 
"3 BİN METRE EMNİYET ŞERİDİ"
 
OSKEM, 11 Eylül 2016 tarihine kadar Ordu sahillerinde kurulan 11 plajda haftanın yedi günü 10.00-18.30 saatleri arasında su kazalarını engelleme hizmeti vermek için 45 kişilik ekiple görev yapıyor. Engelleyici tedbirler arasında hizmet veren plajlarda yaklaşık 3.000 metrelik emniyet şeritleri (kıyı mantarları) çeken OSKEM, Karadeniz’in tehlikeli olan RİP akıntısı (çeken akıntı) ile ilgili uyarıcı tabelaları da sahillere yerleştirdi.
Editör: TE Bilisim