Ordu'nun en önemli turizm cazibe merkezi Boztepe'de, adrenalin tutkunlarının gözdesi olan yamaç paraşütü uçuşlarına yeniden başlandı.

Kentin seyir terası konumundaki 530 rakımlı Boztepe'de gerçekleştirilen yamaç paraşütünün bu seneki ilk deneme uçuşunu Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman ve Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz gerçekleştirdi. Amaçlarının Ordu'nun turizm ve tanıtımına katkı sunmak olduğuna dikkatleri çeken Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Şişman, "Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de ilimizde bu sporun daha da geniş kitleler tarafından yapılması için çalışma yapacağız. İlk iş olarak deforme olmuş ve ilimize yakışmayan pist alanında yenileme çalışması başlattık. Toplamda 250 metrekare olan pist alanını sil baştan daha modern hale getireceğiz. Bunun haricinde zemin üstüne doğal doku ile uyumlu yeşil kauçuk kaplama yapacağız. 10 gün içerisinde tamamlamayı hedeflediğimiz bu çalışma ile yerli ve yabancı turistlerimize daha iyi hizmet ederek
ilimize yakışır bir alanın kazandırılmasını sağlayacağız" dedi.

ORDU 12 AY TURİST AĞIRLAYACAK

Ordu'nun turizm pastasından daha fazla pay alabilmesi için çalışmaların her alanda devam ettiğini vurgulayan Başkan Danışmanı Asım Suyabatmaz da, "Bizim amacımız Ordu'yu 12 ay yaşanır ve seyahat edilebilir şehir haline getirmek. Bu bağlamda Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler'in liderliğinde ilimiz turizmini daha da yukarıya çıkartmak için çalışmalarımızı her alanda yürütüyoruz. Bunun bir örneğini de burada görmüş olduk. Büyükşehir dokunuşu ile yamaç paraşütü artık ilimizde daha farklı noktaya gelecek" diye konuştu.

1980'li yılların başında yeni bir havacılık akımı olması amacıyla farklı bir paraşüt türü kullanıp yamaçlardan koşarak havalanılan yamaç paraşütçülüğü, artık günümüzde Türkiye'nin de en gözde turizm merkezlerinin vazgeçilmezi oldu.  

BOZTEPE TÜRKİYE'NİN EN İYİ 10 ADRESİ ARASINDA

Paraşüt pilotlarının da tecrübesiyle yüzlerce metrede, kilometrelerce uzaklıklara ulaşılan yamaç paraşütü, Karadeniz Bölgesi'nde de Ordu'nun en önemli ayrıcalığı haline gelmişti. Boztepe, yamaç paraşütçülüğü bakımından Türkiye'nin en önemli 10 adresi arasında da yer alıyor. 

Yamaç Paraşütçülüğü denince akla gelen ilk adres, hiç şüphesiz Muğla'nın Fethiye ilçesi sınırlarındaki bin 969 rakımlı Babadağ. Bunun dışında Denizli Çökelez Dağı, Bolu Abant, Erzincan Munzur Dağları, Antalya Kaş Asas Tepesi, Denizli Pamukkale Dinamit Tepesi, İzmir Bozdağ, Adıyaman Nemrut ve Ordu Altınordu Boztepe yamaç paraşütçülüğü için Türkiye'nin en iyi 10 adresi olarak gösteriliyor.   

GEÇEN YIL KAZADAN SONRA YASAKLANMIŞTI

Boztepe'deki yamaç paraşütçülüğü etkinlikleri geçtiğimiz yıl Şubat ayı başlarında 1 kişinin yaralanması, 1 paraşüt pilotunun da ölümüyle sonuçlanan kaza sebebiyle yasaklanmış, ardından süreç havalanma zeminindeki kusurlar nedeniyle de bir süre daha uzatılmıştı.

Editör: TE Bilisim