Atlas Dergisi Yayın Direktörü Murat Köksal, Hürriyet Seyahat Yazarı Saffet Emre Tonguç, TUREB Başkanı Ahmet Zeki Apalı, WWF Türkiye Koruma Direktörü Sedat Kalem, Magma Dergisi Yayın Yönetmeni Özcan Yüksek, Hürriyet Yazarı Bahar Akıncı, Gazeteci Nilay Örnek, Fotoğraf Turları Rehberi Faruk Akbaş, Doğa Derneği Başkanı Dicle Tuba Kılıç ve Atlar Dergisi Yazarı Yıldırım Güngör'den oluşan 10 kişilik jüri, Türkiye'nin en güzel 10 doğa harikasını seçti. O 10 doğa harikası arasında Ordu'nun Aybastı ilçesine deltalarıyla ünlü Perşembe Yaylası da var. İşte o muhteşem güzellikteki doğa harikaları...

Kars'ın ünlü Aras Nehri Türkiye'nin en güzel 10 doğa harikası sıralamasında 10'uncu sırada yer alıyor. 

9'uncu sırada ise muhteşem güzelliğiyle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale.

8'nci sırada ise Rize ve Artvin'i sırtlayan Altıparmak Dağları yer alıyor. Altıparmak dağları, muhteşem sırtları, yükseklikği ve buzul gölleriyle biliniyor.

Ve 7'nci sırada ise Ordu'nun Aybastı ilçesi sınırlarından yer alan Perşembe Yaylası. Uçsuz bucaksız yemşeşim doğası ve düzlüklerin arasında kıvrım kıvrım gözlemlenen menderesyeriyle Perşembe Yaylası, Türkiye'nin en güzel 10 doğa harikası arasında yer aldı. Elbette bunda aynı zamanda Ordulu olan Atlas Dergisi Yayın Direktörü Murat Köksal'ın da payı oldukça büyük.

6'ncı sırada ise Karadeniz Bölgesi'nde çam ve ladin ağaçlarıyla çevrilmiş muhteşem doğa harikalarından biri de Artvin'in Karagöl'ü yer alıyor. Karagöl, Uzungöl'ün aksine betonlaşmış değil, doğal ve bakir yapısıyla dikkatleri çekiyor.

5'nci sırada ise Rize'ye bağlı Pokut Yaylası yer alıyor. Çamlıhemşin sınırlarında 1800 rakımlı yaylaya çıktığınızda bulutlarla aynı seviyede oluyor, hatta bulutların dahi üzerine çıkma şansı buluyorsunuz.

4'ncü sırada ise Muğla'nın meşhur Ölüdeniz'i yer alıyor. Manzarasıyla yıllarca Türkiye'nin tanıtım mekanlarından biri olan Ölüdeniz, bugün malesef insanların verdiği zararlara rağmen ayakta durmaya çalışıyor. En önemli noktaları ise yamaç paraşütleriyle ünlü Likya Yolu ve Baba Dağı.

Ve 3'ncü sırada İzmir'in Gediz Deltası yer aldı. Özellikle ekosistemiyle dikkat çeken Gediz Deltası, pelikan ve flamingolarıyla İzmir Kuş Cenneti olarak da biliniyor.  

2'nci sırada Nevşehir'in ünlü Kapadokyası var. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kapadokya, peri bacaları ve uçan balonlarıyla tanınıyor. 

Ve 1'nci sırada ise yeşil ve turkuaz renklerinin bir arada olduğu Muğla'daki Kelebekler Vadisi. Likya Yolu üzerinde bulunan Faralya'da 350 metre yükseklikten bu manzarayı izlemek muhteşem bir keyif. 

Editör: TE Bilisim