Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İngiltere'nin başkenti Londra'da Travel Channel için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın iş birliği ile İpekyolu güzergahındaki şehirleri konu alan belgesellerin lansmanına katıldı. Türkiye'nin İpek Yolu'nun kalbinde yer aldığını belirten Kurtulmuş, davetlilere de İstanbul ve Ordu'yu tanıtam kısa filmi izletti. 

Baba-oğul Larry ve George Lamb'ın Türkiye'yi gezerek 6 bölümle hazırladığı "A'dan B'ye Türkiye" adlı program, Ege'den Boğaziçi'ne, Alaçatı'dan Bayraklıdede'ye, Antalya'dan Beycik'e, Avanos'tan Boztepe'ye, Ankara'dan Beypazarı'na, Artvin'den Boztepe'ye başlıklarından oluşuyor. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç, büyükelçilik çalışanları, KKTC'nin Londra Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran, önde gelen seyahat sektörü temsilcileriyle çok sayıda davetlinin katıldığı lansmanda Bakan Kurtulmuş, Türkiye'nin turizm noktasında katettiği yolu anlattı.

"HEDEF 50 MİLYON TURİST 50 MİLYAR DOLAR GELİR"

Türkiye'nin turizm sektöründe yeni bir atılım döneminin içerisinde olduğunu belirten Bakan Kurtulmuş, "Geçtiğimiz hafta 1-3 Kasım tarihleri arasında ANkara'da gerçektelştirdiğimiz 3.Turizm Şurası ile birlikte Türkiye turizmi bir atılım dönemine, bir hamle dönemine girmiştir. Geçtiğimiz 15 yıllık süre içerisinde turizmle ilgili alt yapı çalışmalarını neredeyse çok büyük oranda tamamlamış olan bir ülkeyiz. Türkiye'nin her yerinde havaalanları, otoyolları, hızlı trenleriyle ve bundan sonraki dönemde yapılacak olan alt yapı hizmetleriyle, hele hele İstanbul'un 3'üncü havaalanıyla ve diğer büyük projeleriyle, turizmde alt yapısını tamamen tamamlamış bir ülke olacağız. Turizm bölgelerimizin her biri ulaşılabilir vaziyettedir. Türkiye şu an da Dünya'nın turizm bakımından altıncı ülkesidir. Bu yıl itibarı ile yaklaşık 31.4 milyon turistin sene sonuna kadar geleceğini ümit ediyoruz. Bu yılki turizm gelirimizin de 26 milyar dolar seviyesine ulaşmasını tahmin ediyoruz. Hedefimiz 2023'te 50 milyon turist kapasitesine ve 50 milyar dolar turizm gelirine ulaşmaktır" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim