Kavurucu yaz sıcakları, akaryakıt zamları ve fahiş konaklama bedellerinin karşısında yılın yorgunluğunu atmak için artık sadece Akdeniz ve Ege sahillerini değil, Karadeniz sahillerine de ilgi göstermeye başladı.

Özellikle sosyal medya platformu İnstagram'da gittikleri ve gördükleri yerleri paylaşarak Türkiye'nin en güzel ve sakin sahil kasabalarını da listelerine aldı. 

Ege ve Akdeniz bölgelerinde bilindik yerlerin dışına çıkan gezginler, listelerine İzmir'in Foça, Muğla'nın Akyaka ve Antalyanın Side sahillerini alırken, Çanakkele'nin Sokakağzı, Bursa'nın Trilye ve Kırklareli'nin Kıyıköy'ü de güneş-kum ve deniz turizmi için tavsiye edilenler arasına girdi. 

Otel fiyatları arttı, karavana talep 1 yılda üçe katlandı Otel fiyatları arttı, karavana talep 1 yılda üçe katlandı

KARADENİZ'DE 5 İL GEZGİNLERİN 'EN' LİSTESİNDE

Karadeniz Bölgesi ise artık Ege ve Akdediz'den sıkılanlar için alternatif deniz-kum-güneş rotası haline geldi. Ordu'nun da içlerinde olduğu diğer iller Sinop, Düzce, Zonguldak ve Bartın oldu.

Ordu'da özellikle Perşembe ilçesine bağlı Yason Burnu ve Hoynat Adası listeye giren gözde yerler arasında. Bunun yanı sıra Bartın'ın Amasra ve Kurucaşile ilçeleri ile, Düzce'nin Akçakoca,   Zonguldak'ın Filyos Beldesi ve Sinop'un Hamsilos Koyu ile Akliman Plajları Türkiye'nin en ünlü gezginlerinin 'en'leri listesine girmeyi başardı.

Editör: TE Bilisim