Ordu'nun Fatsa ilçesinde uzun yıllar atıl ve bakımsız durumda kalan Gaga Gölü, Türk ve Dünya turizmine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İlçeye yaklaşık 10 km. uzaklıkta bulunan Gaga Gölü'nde koruma altında olması nedeniyle balık avlamak yasak.

Geçtiğimiz günlerde Gaga Gölü'nün doyumsuz manzarasını tadan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, önce deniz bisikleti ile göl üzerinde tur attı, ardından Gaga Gölü için kolları sıvadı.

Gölü, "Güzelliğin, doğallığın ve yeşilliğin merkezi" olarak tanımlayan Başkan Güler, "Burayı Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtmayı amaçlıyoruz. Böyle güzel bir yerin sadece mahalli olarak bize ait olmasından ziyade tüm Türkiye'ye ve Dünya'ya tanıtarak insanların böyle bir doğa harikası güzelliği görmesini istiyoruz. Gaga Gölü, doğal yaşam içinde sessiz ve huzur dolu bir gün geçirmek isteyenlerin uğrak noktası olacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak buranın çevre düzenleme işini biz yapacağız. Çalışmalar bitirildiğinde burası Dünya'nın sayılı yerlerinden birisi olup, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olacak" diye konuştu. 

ÜÇ AY ÖNCE DE BENZER AÇIKLAMA YAPILMIŞTI

Öte yandan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, geçtiğimiz Nisan ayı ortalarında da Gaga Gölü'nün Türk ve Dünya turizmine kazandırılacağı şeklinde açıklamalarda bulunmuş, Koruma Amaçlı İmar Planı hazırlanması için Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'na sunulduğunu belirtmişti.
 

Editör: TE Bilisim