ORDU - Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın "Orduluları denizle barıştırmak istiyoruz" düşüncesiyle hizmete aldığı gezinti teknesiyle düzenlenen iftar turları, deniz kenarında oturan ancak denize açılmayan Ordulular adeta mest etti. 
 
Ramazan ayı ile Ordu'nun ve denizin güzelliğini bir arada yaşamak isteyenler için yaklaşık bir buçuk saatlik turlar yapılıyor. Saat 19:45'te başlayan iftar turlarına katılanlar, bir taraftan oruçlarını deniz üstünde sahil manzarasıyla açma fırsatı bulurken, diğer taraftan da belki hayatlarında ilk defa denizden Ordu'yu seyretmenin keyfini yaşıyor.
 
"İFTARI DENİZDE YAPMAK HEYECAN VERİCİ"
 
TURYOL firmasından kiralanan Turyol-4 isimli B1 sınıfı 30 metrelik 400 yolcu kapasiteli gezinti teknesi, son iftar turunda denize tam kapasite açıldı. Yoğun bir ilginin olduğu iftar turuna katılan vatandaşlar, ilk defa denizde iftar yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Şimdiye kadar hep Ordu'dan denizi seyrediyorduk. Büyükşehir Belediyesi'nin hizmete aldığı gezinti gemisi ile artık denizden de Ordu'ya bakabiliyoruz. Ailemizle birlikte güven içerisinde hem deniz turu, hem de iftar yapıyoruz" dedi.
 
Denizde gezinirken Ordu'nun eşsiz güzelliği karşısında orucunu açmak isteyenler için hazırlanan iftar sofralarında; iftariye, çorba, salata, ana yemek, pilav, tatlı, içecek ve çaydan oluşan bir menü sunuluyor.
Editör: TE Bilisim