ORDU - Ordu'nun en önemli doğa turizmi merkezlerinden birisi olan Çambaşı Yaylası için Ordu Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı ve dev bir yatırım yapma kararı aldı. 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'na tatil köyü kurulması için çalışma başlatan Ordu Büyükşehir Belediyesi, kısa adı DOKA olan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Tarihi, Kültürel ve Doğal Değerlerin Korunması ve Geliştirilmesi Programı'na sunduğu "Dört Mevsim Bulutlara Dokunun" adlı projeyi imzaladı.
 
"ÇAMBAŞI SERENDER TATİL KÖYÜ PROJESİ İMZALANDI"
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin mimari, statik ve teknik altyapısını hazırlayacağı ve 24 ay sürecek olan "Dört Mevsim Bulutlara Dokunun" adlı projenin toplam maliyeti 3 milyon 823 bin 060 lira olarak açıklandı. Proje'ye DOKA'nın katkısı ise 2 milyon 201 bin 419 lira olacak. 

"BAŞKAN YILMAZ: "PROJE ORDU'NUN TURİZMİNE DEĞER KATACAK"
 
Proje kapsamında Çambaşı Yaylası'na yapılacak Serender Tatil Köyü Projesi'nin Ordu kent turizmine büyük katkı sağlayacağını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Ordu ilimiz coğrafi ve stratejik konumu nedeniyle uluslararası turizm pazarlarına açılımı kolay; sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerler açısından oldukça zengin olan bir il. Biyolojik çeşitlilik ve doğal kaynaklar açısından oldukça zengin olan bölge, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hazırlamış olduğu Türkiye Turizm 2023 Stratejisi'nde yayla koridoru olarak gösterilmiştir. "Dört Mevsim Bulutlara Dokunun"  adlı proje ile Samsun'dan Hopa'ya kadar uzanan alanın yayla turizminin geliştirilip alternatif turizm türleriyle birleştirilerek turistler için daha cazip hale getirilmesi öneriliyor" diye konuştu.
 
"TATİL KÖYÜ İLE TURİZM VE İSTİHDAM ARTACAK"
 
Çambaşı merkezine uygulanarak turizmin çeşitlendirilmesi ve sezonun tüm yıla yayılması ile bölgede istihdamın artmasını sağlayacak olan projede, Çambaşı Yaylası'nın yöresel kimliğine ve özgün mimari yapısına uygun oluşturulacak tatil köyünün bölgenin turizm değeri haline getirilmesi hedefleniyor. Proje ile Çambaşı Yaylası'nda 15 bin 605 m2 alana, 10 adet aparttan oluşan her biri 50 m2'lik zemin kat ve 36 m2'lik bodrum kat, toplamda ise 86.25 m2'lik bungalov, 2 adet çok amaçlı toplantı salonu ve yöresel yemeklerin tanıtılacağı 1 adet birinci sınıf restoran ile tatil köyü kazandırılacak.
 
"SPOR KULÜPLERİNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK"
 
Proje kapsamında içerisinde fuaye alanı ve kafe bulunan sosyal tesis tamamlandığında, ülke genelinde düzenlenecek eğitim, çalıştay, konferans ve kamp çalışmaları ile spor kulüplerine ev sahipliği yapabilecek.
Editör: TE Bilisim