Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine rağmen Ordu'daki kayak tesisleri konuklarını ağırlamaya başladı.

Ordu'nun Kabadüz ilçesinin 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'ndaki Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, bölgede iki hafta önce etkili olan yağışın ardından kayakseverlere kapılarını açtı. Ordu Kayak Kulübü Başkan Yardımcısı Fevzi Turan, 2017'de açılan tesise sadece Ordu'dan değil ve yurt dışından da kayakseverlerin geldiğini söyledi.

Perşembe'ye 90 yataklı uygulama oteli yapılıyor Perşembe'ye 90 yataklı uygulama oteli yapılıyor

Tesisten 5 yılda yaklaşık 500 bin kişinin faydalandığını vurgulayan Turan, "Çambaşı Kış Sporları ve Kayak Merkezi, karın geç yağması nedeniyle ziyaretçilerine kapılarını geç açtı ancak açılır açılmaz da yoğun bir ilgiyle karşı karşıya kaldık. Özellikle hafta sonları buraya gelenler kayak ve snowboard yapıp kızakla kaymanın keyfini yaşıyor." dedi.

Toplam 650 dönümlük alanda kurulu olan tesiste 2 telesiyej ve 17 bin 250 metre uzunluğunda 10 pist bulunuyor. Giresun'dan gelen kayaksever Ebru Özge Uzun, vakit buldukça kayak yapmak için Çambaşı'na çıktığını belirterek, "Kayak dersi alma imkanı da buldum. Burası stres atmak ve güzel vakit geçirmek için çok güzel bir yer" ifadelerini kullandı.

Tesislere Samsun'dan gelen Dilek Özkolay da ortamın çok keyifli olduğunun altını çizerek, "Kar çok olmasa da kayak yapma imkanı bulduk." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim