8-16 Ekim 2018 tarihleri arasında Rusya'nın Anapa şehrinde gerçekleştirilen Yıldız Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden ve Avrupa 2'nciliği elde eden Gamze Souksu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Antrenörü İbrahim Gündoğdu ile birlikte Ordu Valisi Seddar Yavuz tarafından kabul edildi.

Avrupa 2'ncisi olarak gümüş madalya kazanan başarılı sporcuyu tebrik eden Vali Yavuz, "Gamze kızımız Avrupa şampiyonasında ülkemizi, ilimizi başarıyla temsil ederek, ülkemize madalya kazandırmış ve Bayrağımızı göndere çektirerek, İstiklal Marşı’mızı okutmuştur. Kendisini tebrik ediyor, kutluyorum. Sonuç odaklı çalışmak çok önemli. Gamze kızımız da kendisine bir hedef belirlemiş ve bu hedefini 3,5 yıllık sporculuk yaşantısında yakalamış. Başarının yerini tutabilecek hiçbir şey yoktur. Dünya'da başarılı olan insanların hayat hikayelerine baktığımızda, önlerine çıkan engelleri yenerek bir yerlere geldiğini görürüz. Gamze kızımız da inşallah daha çok çalışarak, ülkemize madalyalar kazandırmaya devam edecektir” diye konuştu.

Gamze Souksu’nun sponsor desteği ile şampiyonaya katıldığını ve kendisinden beklenenden daha fazla bir performans ortaya koyduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, “Gamze Souksu kızımız, Milli Takım kampında en iyi çalışan sporcu idi. Çalışmasının karşılığını aldı. Bu başarısıyla Trabzon Boks Merkezi'ne seçildi. Çalışmalarına burada da devem edecek ve uluslararası şampiyonaya burada hazırlanacak. Aynı zamanda kendisini kulüplü bir sporcu yapmak için uğraşıyoruz” dedi.

Boks sporuna, bundan 3,5 yıl önce 7. Sınıf öğrencisi iken başladığını belirten Gamze Souksu ise, “Küçüklüğümden beri spora özel bir ilgim vardı. Ortaokul ikinci sınıf öğrencisiyken, ağabeyimin arkadaşı olan İbrahim Gündoğdu Hocam beni boks sporu yapmaya davet etti. Ben de o davet üzerine boks sporuna başladım. 3,5 yıllık bir sporculuk geçmişim var. İbrahim Hocamın gayret ve çabaları ile Milli Takıma seçildim. Rusya’daki şampiyonada çok iyi müsabakalar çıkararak, Avrupa ikinciliği elde ettim. Daha çok gencim. Önümde uzun yıllar var. İnşallah ülkemize, ilimize daha çok madalyalar kazandıracağıma inanıyorum. Kendime de güveniyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim