ORDU - 19 Eylül Stadyumu'nda kendisi gibi kritik süreçlerden geçen Denizlispor'u konuk eden Orduspor, 11 haftalık aranın ardından ilk 3 puanını almaya başardı.

Orta hakem Onur Karabaş'ın iki kırmızı kartın çıkardığı karşılaşmada iki dakika arayla peşpeşe goller yakalayan Orduspor, bu dengeyi de zor ama iyi korudu ve sahadah galip ayrılan taraf olmayı başardı. İşte karşılaşmanın ayrıntıları:

STAD: 19 Eylül
HAKEMLER: Onur Karabaş, Nihat Samuk, Ata Yıldırım
ORDUSPOR: Fomıchev, Adem, Emrullah, Erkan, Yasin Ozan, Umut, Ziya, Ulaş(Dk.57 Tandia-Dk. 90 Mesut), Metin, Hüsamettin, Yunus(Dk.34 Yusuf)
DENİZLİSPOR: Kazım, Ömer Alp, Veli, Himmet, Fatih(Dk.62 Şevki), Mustafa Keçeli, Mert(Dk.75 Burak), Mehmet Cansın, Yordanov(Dk.89 Emrah), Alperen, Genkov
GOLLER: Dk.64 Tandia, Dk.66 Yusuf (Orduspor), Dk.32 Fatih(Denizlispor) 
SARI KARTLAR: Dk.9 Ziya, Dk.24 Adem, Dk.87 Fomichev (Orduspor), Dk.18 Ömer Alp (Denizlispor) 
KIRMIZI KARTLAR: Dk.73 Ziya (Orduspor), Dk.17 Mehmet Cansın (Denizlispor)

Karşılaşma konuk ekip Denizlispor'un başlangıç vuruşuyla başladı. Ev sahibi takım Orduspor'un haftalardır kaybetmesiyle yaşadığı psikolojik çöküntüyü fırsat bilen yeşiy siyahlılar, ilk dakikaları oldukça atak geçirdi.

18.dakikada Denizlispor'dan Mehmet Çiçek, rakibine yaptığı sert hareket nedeniyle orta hakem Onur Karabaş'tan direk kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. 

32. dakikada Fatih'in kullandığı frikik atışında top Fomichev'in çabalarına rağmen filelerle buluştu ve Denizlispor 1-0 öne geçti.

33. dakikada Orduspor bu gole karşılık vermek istedi. Metin'in ortasında ceza alanında topla buluşan Emrullah'ın sert şutu, savunmadan döndü.

45. dakikada konuk ekip Denizlispor, soyunma odasına 1-0'lık galibiyetle gitti. İkinci yarı, Orduspor'un vuruşuyla başladı.

47.dakikada Denizlispor kalesi çok tehlikeli bir an yaşadı. Orduspor'un kullandığı köşe vuruşunda adeta topa atlayan Kaleci Kazım topu zorlukla çıkardı. Umut tekrar ortaladı, ancak top bir kez daha Kaleci Kazım'da kaldı.

58. dakikada Orduspor'da Teknik Direktör Ziya Doğan, Ulaş'ı oyundan aldı, Tandia'yı oyuna dahil etti. Orduspor, ikinci oyuncu değişiklik hakkını kullandı.

59. dakikada sol kanattan Hüsamettin'in ceza sahasına yaptığı ortaya Yasin kafayla yükseldi, vuruşunda top Kaleci Kazım'ın kucağında kaldı.  

61. dakikada Denizlispor'un 33.dakikada attığı golün sahibi olan Fatih, yerini Şevki'ye bıraktı. 

63. dakikada Umut, Denizlispor cezaalanı çizgisinde kazandığı topu harika bir ara pasla Tandia'ya kazandırdı. Topla birlikte dönen Tandia, Ömer Alp'in hatasını da affetmeyerek vuruşunda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skora dengeyi getirdi: 1-1

65. dakikada Ziya rakip kalenin sağından ortaladı, savunmadan seken topa Umut dokundu. Yusuf gelen topa iyi vurdu ve ağları bir kez daha havalandırdı. Üst üste 2 gol birden kazandı Orduspor. Eğer maç bu skorla tamamlanacak olursa, Orduspor kendi evindeki ilk galibiyetini almış olacak. Bu gollere ise en çok sevinen isim Teknik Direktör Ziya Doğan oldu: 2-1

73. dakikada Yordanov'a yaptığı sert hareket nedeniyle, ilk yarıda gördüğü sarı kartın ikincisini gören Ordushor'da Ziya, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

74.dakikada serbest vuruş kullanılmadan Denizlispor'da Mert oyundan çıktı, Burak oyuna dahil oldu.

78. dakikada Şevki, Orduspor cezaalanında Genkov'u gördü. Bu futbolcunun vuruşu yandan auta çıkıyor. Denizlispor, mutlak bir gol pozisyonunu ve beraberlik şansını kaçırmış oldu. 

80. dakikada Denizlispor'un sağ açıktan yaptığı ortaya Genkov kafayla çok iyi yükseldi, vuruşunda topu tam doksan çatalında yumruklayan Fomichev, harika bir gol kurtardı.

82. dakikada Erkan Orduspor cezaalanında uzun bir serbest vuruş kullandı, Tandia rakip cezaalanı içinde topla buluştu vuruşu üst direkten döndü ama öncesinde hakemin faul düdüğü vardı Tandia'nın topu alırken yaptığı hareker sonrasında.

85. dakikada Yasin topla buluştu, sol kanattan Denizlispor alanına girdi. Tandia'yı gördü ancak topla birlikte tekrar dönmek isteyen Tandia topu savunma oyuncularına kaptırdı.

87. dakikada Orduspor artık iyice savunmaya yatmaya başladı. Denizlispor ise bulduğu her boşluk ve fırsatı değerlendirmeye çalıştıysa da, zaman zaman Fomichev ve savunma oyuncularının başarısıyla tehlikeli pozisyonlar uzaklaştırıldı. Fomichev, yavaş hareket ettiği gerekçesiyle bu dakikada sarı kart gördü.

89. dakikada Denizlispor son oyuncu değişiklik hakkını kullandı. Yordanov oyundan çıktı, Emrah Bozkurt oyuna dahil olan isim oldu.

90. dakikada karşılaşmanın dördüncü hakeme Sertan Bakır, uzatma süresini 5 dakika olarak belirledi ve uzatma süresi de başladı. Orduspor'un bu dakika itibarıyla 2-1 üstünlüğü devam ediyor. 

93. dakikada Tandia, oyundan alındı. İkinci yarıda oyuna dahil olmuştu. Şaşkınlıklar içerisinde 16 numaralı formasıyla Mesut yerine oyuna dahil oldu. Yaklaşık 10 dakikadır Denizlispor rakip alanda çok etkili ama yeterli olmadı. Orduspor'un ise savunmada mücadelesi sürüyor.

95. dakikada sağ kanattan hücuma Mesut'la çıkan Orduspor, Denizlispor yarı sahasında düşürüldü. Orduspor serbest vuruş kullanacak. Kullandı Orduspor, o noktada iki oyuncuyla oyuna devam etmeye karar verdi ve karşılaşmanın son düdüğü çaldı. Orduspor, haftalardır hasret kaldığı 3 puanla nihayet tanıştı. 90+5 dakika sonunda 11 hafta boyunca galibiyet yüzü göremeyen Orduspor kendi sahasında Denizlispor'u 2-1 mağlup etmeyi başardı.

İşte karşılaşmanın özet görüntüleri, goller ve önemli anlar...
Editör: TE Bilisim