Türk futbolunun köklü kulüplerinden biri olan, 1978-1979 Futbol Sezonu'nda Türkiye'yi UEFA'da temsil eden, yetiştirdiği birçok futbolcuyu Türk sporuna kazandıran Orduspor, adeta Zümrüdü Anka misali küllerinden yeniden doğdu. 

1984-1985 Futbol Sezonu'nunun ardından 26 yıl sonra 2011 yılında Süper Lig'e 'merhaba' diyen Orduspor, iki sezon sonra 1'nci Lig'e bir basamak geri indi. O tarihten sonra adeta kaderine terk edilen ve bir daha da toparlanamayan Orduspor, yönetim eksikliği ve ekonomik zorluklar nedeniyle her yıl bir alt lige gerileyerek Ordu 2. Amatör Küme'ye kadar düştü. 
 
Ancak Orduspor, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in büyük desteğiyle yeniden ayağa kalktı ve 'Orduspor 1967' ismiyle borçsuz bir kulüp haline getirildi. Bu arada Kulüp Başkanlığı görevini yürüten Savaş Şimşek, Orduspor'un 1967 yılında kurulurken kullandığı ilk logosunu da koruma altına aldı. Bu sayede formalarda Orduspor'un ilk logosunun kullanılmasıyla mor beyazlı ekip, Savaş Şimşek'in önderliğinde Orduspor 1967 adıyla yeniden yeşil sahalara çıktı. 

Orduspor 1967, türlü zorluklara rağmen 2019-2020 Sezonu'nda Ordu 1'nci Amatör Lig B Grubu'nda mücadele etti. Sezon boyunca oynanan 16 maçın 15'ini galiyibet ve sadece 1'ini beraberlikle sonuçlandırıp hiç yenilgi yüzü görmeden sezonu şampiyon olarak tamamladı. 

ORDUSPOR EFSANESİ YENİDEN DOĞDU

Şampiyonluğun ardından küresel çapta yaşanan pandemi nedeniyle bir süredir yerel ligleri gündemine alamayan Türkiye Futbol Federasyonu, Orduluların beklediği o güzel haberi açıkladı. TFF, Orduspor 1967'nin şampiyonluğunu tescilledi, 2020-2021 Futbol Sezonu'na da Bölgesel Amatör Lig'de başlamasına karar verdi.

BAŞKAN GÜLER: "YENİ ŞAMPİYONLUKLARA HAZIR OLUN"

TFF'nin bu kararı Ordu'da büyük sevince neden olurken, süreç boyunca Orduspor 1967'ye olan desteğini hiç esirgemeyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, müjdeli haber sonrası ilk açıklamasını yaptı, "Şehrimizin en önemli değerlerinden birisi olan Orduspor'umuzun şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig'e yükselmesi tescillendi. Efsane Orduspor geri döndü. Yeni şampiyonluklara hazır olun" dedi.

"ORDUSPOR'U DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALDIRAN ADAM"

Orduspor 1967 Kulüp Başkanı Savaş Şimşek yaşanan gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, bugünlere gelmelerinin en büyük sebebinin Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'in desteği olduğunu belirterek, "Orduspor'u düştüğü yerden kaldıran adam Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler'dir. Biz inandık, ancak Sayın Başkanımızın inancı ve desteği ise bizlere en büyük moral kaynağı oldu. Bir kez daha hem şehrimiz, hem kulübümüz, hem de binlerce taraftarlarımız, taraftar gruplarımız adına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr.Mehmet Hilmi Güler'e teşekkür ediyorum. Allah O'ndan razı olsun. Bizlerin samimiyetine inandı, bizlere güvendi, Allah'ın izniyle bizler de Sayın Başkanımızın yüzünü kara çıkarmadık. Bundan sonraki hedefimiz aynı inanç ve azimle BAL Ligi şampiyonu olmaktır. Bu sevinci de hep birlikte yaşayacağız" diye konuştu. 

"HEM BİNA, HEM TAKIM OTOBÜSÜ HAZIR"

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, geçtiğimiz günlerde Orduspor 1967'nin efsane kulüp binasını yeniden onarıma almış, birçok kulübü kıskandıracak takım otobüsünü de mor beyazlı kulübe kazandırmıştı.

Editör: TE Bilisim