ANKARA - Türkiye'de bir gelenek daha sona eriyor. Artık valiler, belediye başkanları ve emniyet müdürleri, tuttukları veya görev yaptıkları illerin spor takımlarının, özellikle de futbol takımlarının formalarını giyemeyecek. 

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi' konulu toplantıda bir araya geldi. Toplantının sonunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kesin ve net bir dille açıklama yaptı, "Biz kamunun sorumlularıyız" diyerek "Valilerimiz, belediye başkanlarımız, emniyet müdürlerimiz forma giymeyecekler" dedi.

İşte o açıklama:

"Valilerimiz forma giymeyecekler, emniyet müdürlerimiz forma giymeyecekler, belediye başkanlarımız forma giymeyecekler. Biz kamunun sorumlularıyız. Bizim görevimiz hem müsabakanın centilmenlik içerisinde geçmesi ve yanı zamanda da seylri hoş ve maçtan çıktığı andan itibaren de herkesin tadı ağzında olan ve genel bir keyif almış biçimde statdan çıkmayı temin edebilmektir. Bizim sorumluluğumuz esas itibarı ile budur. Çocukluğumuzda gittiğimiz maçları, büyüklerimizin omzunda seyrettiğimiz maçları hatırlıyoruz. O keyifle, o maçların seyredilmesi bizim çocuklarımıza verebileceğimiz en güzel hediyedir, ailelere verebileceğimiz en güzel hediyedir." 
Editör: TE Bilisim