ORDU - Ünye Belediyesi, Ramazan etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak düzenlenen Rahvan At Yarışları'nı Günpınarı Mahallesi Belediye Binicilik Tesisleri'nde yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Ünye'de geleneksel hale gelen ve bu yıl 52 gün boyunca devam eden Ramazan etkinlikleri, Rahvan at yarışlarıyla devam etti. Günpınarı Mahallesi Belediye Binicilik Tesisleri'ndeki etkinlik 9 ayrı kategoride çevre il ve ilçeler de dâhil olmak üzere 100 yarışçının katılımıyla yapıldı. Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği yarışlarda, en çok ilgiyi yerli dörtnal yarışı görürken, izleyenler son derece zevkli ve çekişmeli yarışlar izledi. Yarışların sonunda dereceye giren yarışmacılara kupaları verilirken toplamda 25 Bin TL para ödülü dağıtıldı.

Yarışlar sonrasında bir konuşma yapan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, atların tarihimizde önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak, "Tarih boyunca insanların hayatına at kadar ortak olan başka bir canlı yoktur. Kimi zaman toprağı sürmemizde bizlere yardımcı olmuşlar, kimi zaman sevdiklerimize kavuşmamızı sağlamışlar, kimi zamanda medeniyetimizin 3 kıtaya yayılmasında atalarımızın en büyük yardımcıları olmuşlardır. O yüzden atlar kıymetli ve değerleridir. Bizler de atlara gereken değeri verebilmek için buradaki tesisi yaşatabilme noktasında, daha da ileriye götürebilme noktasında ekibimizle beraber gayret sarf ediyoruz. Bugün buradaki yarışlarda Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 100'ün üzerinde yarışmacı var. Ben yarışlarda dereceye giren tüm yarışçılarımızı tebrik ediyor, yarışlara yoğun ilgi gösteren hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yarışmalar sonunda Baş kategorisinde Ertan Çelik, Başaltı kategorisinde Mehmet Falay, Büyük Orta kategorisinde İsa İleri, Küçük Orta'da Selim İleri, Üçlü Tay'da Yaşar Özcan, Dörtlü Tay'da Beytullah Akbulut, Tay kategorisind Gökhan Polat, Minik Tay'da İsa Akman ve Yerli Dörtnal kategorisinde Mustafa Elibol birinci olan isimler oldu.
Editör: TE Bilisim