Ordu'da yapımı tamamlanarak hizmete açılan 16 bin 768 kişilik Yeni Ordu Stadyumu içerisine yapılması planlanan Spor Lisesi için gerekli protokoller imzalandı. 12 derslikli Spor Lisesi ve 72 öğrenci kapasiteli pansiyon için düzenlenen protokol, Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Fatih Vargeloğlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç arasında imza altına alındı. 

Ordu Valisi Tuncay Sonel, içerisinde pansiyon, yaşam alanları, 15 bireysel antreman salonu ve 12 dersliğin yer alacağı Spor Lisesi'nin 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında açılacağını ve eğitim vermeye başlayacağını söyledi. Vali Sonel, "Çocuklarımıza, gençlerimize, Ordu'muza, ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Ordu eğitim, kültür, turizm şehri, hem de spor şehri. İnşallah buradan yetişecek gençlerimizin içerisinde, renklerini şehitlerimizin kanlarından alan beyaz ay yıldızlı al bayrağımızı dalgalandıracak, İstiklal Marşı'mızı okutacak nice Avrupa şampiyonları, Dünya şampiyonları, Olimpiyat şampiyonları çıkar" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE SPOR LİSESİ OLAN İLK STADYUM OLACAK"

Yeni Ordu Stadyumu'nun yapım çalışmaları sırasında incelemelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, 5 Eylül 2019 tarihinde Spor Lisesi için Ordululara söz vermiş ve projenin çok önemli olduğundan bahsetmişti. Projenin hayata geçirilmesi için gerekli girişimlerde bulunacağı sözünü veren Başkan Güler, "Türkiye'de bir ilk olacak. Yani Türkiye'de içinde spor lisesi olan ilk stadyum olacak. Aynı zamanda Ordu'da da ilk defa uygulanacak. Spor Lisesi'nin olmasını çok anlamlı ve faydalı buluyoruz. Sporcuları lise seviyesinde alacağız ve daha üst seviyelere çıkaracağız" demişti. 

Geçen yıl 12 Mart'ta Ordu'ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler'in sözünü verdiği Spor Lisesi'nin de stat bünyesinde olacağını vurgulamış, "Yeni Ordu Stadyumu tamamlandığında sadece Ordu'ya değil bölgeye hitap edecek bir tesis ortaya çıkmış olacak" ifadelerini kullanmıştı.  

Editör: TE Bilisim