ANKARA - Kültür ve Turizm eski Bakanı ve İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Taksim'de yapılmasına izin verilmemesini eleştirdi. Günay, buyurgan bir tavır içinde alınan kararların gerginlikleri artırabileceğini ifade ederek, Türkiye'nin gergin bir yerel seçim süreci geçirdiğini, gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimine de aynı ortamda girmemesi için herkesin uzlaşmadan ve diyalogdan yana bir tavır içinde olması gerektiğini vurguladı.
Günay'dan 1 Mayıs açıklaması!
İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması konusunda Hükümet'in engelleyici değil, yardımcı ve yapıcı davranması gerektiğini söyledi.

GÜNAY: "HÜKÜMET, YARDIMCI VE YAPICI DAVRANMALIDIR"
Ertuğrul Günay, "Bu yıl 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanması konusunda hükümet engelleyici değil, yardımcı ve yapıcı davranmalıdır. Türkiye'nin güvenlik güçleri, 1 Mayıs'a silahlı bir takım grupların, çatışmacı, provokatör grupların girmesini engelleyebilir. Hükümetin görevi bu olmalıdır" dedi. Muhalefete de çağrı yapan Günay, sağduyulu bir yaklaşım içinde olarak bugünün coşku içinde kutlanmasına katkıda bulunulabileceğini söyledi.
Günay, 1 Mayıs Perşembe günün aynı zamanda Regaip Kandili olduğunun ve üç ayların başlayacağının altını çizerek, "Hükümet bir kaç eşikte ne yazık ki inançlarımız konusunda da çok başarılı bir sınav vermedi. Yeni bir sınav var önümüzde. Bu kandil gününü cana kıyılmadan, cam kırılmadan, barış içinde kol kola, kardeş kardeşe yaşayabilmek için çok güzel bir fırsat" diye konuştu.
"DİNLEMELER DOĞRU OLSA, BELGESİNİ ORTAYA KOYAR"
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Günay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi'nin de dinlendiğine ilişkin sözleri üzerine şu ifadeleri kullandı: "Sayın Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları demokratik bir ülkenin başbakanı yapmaz. Bunları muhalefetin, iktidarın sıradan sözcüleri belki söyleyebilir ama devlet yönetme sorumluluğu taşıyan insanlar Anayasa Mahkemesi, Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı gibi son derece önemli konumlardaki insanlarla ilgili bir iddia ileri sürdükleri zaman ya belgesini ortaya koyarlar, gereğini yaparlar ya da bunları telaffuz etmezler. İddialar doğru olsa ve bunun belgesi olsa Sayın Başbakan'da bunları ortaya koyar zaten" dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2014, 15:56
YORUM EKLE
ANKETTüm Anketler
NAMAZ VAKİTLERİ

İMSAK
04:07

GÜNEŞ
05:40

ÖĞLE
12:33

İKİNDİ
16:17

AKŞAM
19:17

YATSI
20:43
1
Beşiktaş Başkanı'ndan 52 numaralı forma
2
Genelkurmay Başkanı, Çiçek'i ziyaret etti
3
Almanya Cumhurbaşkanı Çankaya'da
4
PTT 1. Lig Play Off tarihleri belli oldu
5
Bozdağ: "Öcalan'a ev hapsiyle ilgili bir çalışmamız...
6
Bakan Ala, kaçırılan 2 uzman çavuşla ilgili konuştu
7
Gauck: "İtiraf ediyorum gelişmeler beni korkutuyor"
8
Gülen'in iadesiyle ilgili hukuki süreç başlayacak!
9
Bahçeli'den Başbakan'a PKK tepkisi
10
Başbakan'dan, Gauck'a sert yanıt!
SON DAKİKA HABERLERİ
SIRADAKİ HABER